Nordisk Film Production

Hella Joofs ‘Meter i sekundet’

Sofie Torp og Thomas Hwan spiller hovedrollerne som Marie og Rasmus i ‘Meter i sekundet’, mens andre centrale roller spilles af bl.a. Lotte Andersen, Bodil Jørgensen, Maria Rossing, Johanne Louise Schmidt, Bjarne Henriksen og Christian Tafdrup m.fl. 

Handlingen
Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lidt modvilligt – tager fra København til Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået en stilling på Vestjyllands Højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der gang på gang beviser overfor sig selv og de lokale, at hun ikke passer ind med sine fritsvævende associationer. Men langsomt begynder hun at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske er et sted for hende – og at hun selv via den brevkasse, som hun skriver, har noget at tilbyde det lille samfund.

‘Meter i sekundet’ er en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind. 

Holdet bag
I instruktørstolen sidder som allerede offentliggjort Hella Joof, der står bag kæmpesucceser som En kort en lang, Oh Happy Day, Sover Dolly på Ryggen?, All Inclusive og senest Happy Ending. Foruden Hella Joof, tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen skriver filmmanuskriptet til ‘Meter i sekundet’ samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.