Copyright: 2022 MARVEL

Serieanmeldelse: I Am Groot

En af de mere ukendte, bizarre og flere gange floppet Marvel teams blev – til stor overraskelse – filmaftiseret i 2014.  Endnu mere overraskende endte ‘Guardians of the Galaxy’  med en box office på 772,8 millioner USD. Årets størst indtjente film.

Var dens kommercielle succes på grund af vi endelig fik en Marvel film i rummet? Var det på grund af det geniale 70’er soundtrack (som forøvrigt blev det næstmest solgte album i 2014)?, eller var det grundet cameo fra alles yndlingssuperhelt: Howard the Duck?

Alle gode bud, men nej. Den helt store grund var uden tvivl Baby Groot. Den sødeste og mest nuttet karakter Marvel universet nogensinde har givet os, og nogensinde vil give os – én ting vi alle kan blive enige om.

Nu 12 år efter er Baby Groot tilbage i sin helt egen tv-serie på Disney Plus.

Hvad handler den om

I tv-seriens i alt 6 kortfilm følger vi Baby Groot i en række situationer, som alle lærer dem en smule mere om livet – eller i hvert fald forsøger at gøre det. For selvom Baby Groot ser nuttet ud, er de i sidste ende stadig en (små) kriminel – uanset hvad livet så ellers forsøger at lære dem.

Copyright: 2022 MARVEL

Vil jeg anbefale den

”I Am Groot”

Stadig kan man blive imponeret over Vin Diesels evne til at puste nyt liv i den samme replik igen og igen. Lidt på samme måde kan man sige det om Baby Groot. Dens tilbagevenden havde nok gjort sig bedre tilbage i 2014-2015 hvor hypen var på sit højeste. Alligevel er det umuligt ikke at lade hypen vende blot en smule tilbage. Baby Groot er bare overbevisende nuttet fra første sekund vi ser dem tilbage på skærmen igen.

Seriens længde er dels en fordel, da gentagelse og variationer af “I am Groot” ellers hurtigt kunne være blevet for meget.

Samtidig kan man dog ikke lade være mere at sammenligne kortfilmene med Disney- og -Pixarshorts. Serien rammer aldrig helt denne kaliber, og her spænder afsnitslængden måske ben for serien. Dog er det nødvendigvis heller ikke det, som serien forsøger at være.

Det helt store højdepunkt i ’I am Groot’ er dog animationen. Her leveres en virkelig flot, hyggelig og sød æstetik. Fantasifuldt og samtidig passende til Marvel universet.

Er man derfor til Baby Groot samt flot og hyggelig animation, kan man sagtens sætte sig ned og spendere 20min i selskab med ‘I Am Groot’.

'I Am Groot' kan streames på Disney Plus
Kort fortalt
I am Groot.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
3