Viaplay

Serieanmeldelse: Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison

Dokumentar miniserien ‘Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison’ handler om den kendte sag om den 10 årige pige Natascha, der blev kidnappet på vej til skole. Sagen bliver her genfortalt og undersøgt af både Kriminalprofileren Mark Hofmann og Natasch selv. Der bliver gået i detaljen med selve kidnapningen og hendes forhold til bortføreren – som hun vælger ikke at nævne ved navn. Hendes værelse i hans kælder bliver genskabt af et dansk produktionshold, og Natascha beretter om den dag hun slap fri, og hvordan livet har været for hende siden hun slap fri.

Kan jeg anbefale den?

Sagen om Natascha Kampusch er i sig selv super interessant, hvis man er til true crime. Temaerne som nævnt ovenover er spændende, og jeg havde virkelig glædet mig til at se den.

Dog levede ‘Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison’ ikke op til mine forventninger. Den bevæger sig hele tiden på et meget overfladisk niveau, og den når aldrig at gå i dybden og blive rigtig spændende. Den kunne med fordel havde holdt sig til én episode i stedet for at blive til en miniserie.

Dér hvor ‘Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison’ vinder er faktisk mere i forhold til Nataschas beretning om sit liv efter sit fangeskab. ‘Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison’ sætter en del tanker i gang omkring vores samfund, medierne og den måde vi taler om sager på i det offentlige rum. Derudover virker det godt, at det er Natascha selv, der beretter og ikke en anden fortæller.

Der hvor miniserien halter er ved genskabelsen af den kælder Natascha blev holdt fanget i. Det virker overflødigt, og som en skør gimick. Derudover kunne det også have været interessant at få mere at vide om kidnapperen Wolfgang Priklopil. Hvem var Priklopil? Hvordan tænkte Priklopil? Og hvorfor bortførte Priklopil egentlig Natascha?

Overordnet set giver ‘Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison’ dig et godt billede af hele sagen. Dog skulle den have gået mere i dybden for at for alvor at være interessant. Hvad synes du?

Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison kan streames fra d. 24. februar på Viaplay
Kort fortalt
Er du fan af True Crime? Så skal du give 'Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison' en chance. Skriv gerne hvad du synes i kommentarfeltet.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse2 stemmer
2