HBO Max

Serieanmeldelse: The Last Of Us

‘The Last Of Us’ udkom som konsolspil til Playstation 3 tilbage i 2013. Man kan i dag debatere, om det ikke er det bedste konsolspil nogensinde!?

Den gode historie, gode karakterer og det faktum, at du som spiller har 2 hovedpersoners liv i dine hænder (bogstaveligt talt), har gjort ‘The Last of Us’ til en ægte klassiker til Playstationkonsollen. 

HBO har forsøgt, at bringe ‘The Last Of Us’ til det store lærred, men pga. kvaliteten af historiefortællingen i spillet, besluttede man, at bruge 9 timer på at fortælle om Joel og Ellies rejse i det første spil, frem for 2 timer. Craig Mazin, som skrev hit-serien ‘Chernobyl’ for HBO og Niel Druckmann, som skrev spillene ‘The Last of Us 1 & 2’ har begge fået ansvaret for at give HBO endnu et hit. Lykkedes dette?  

HBO Max

Historien 

Året er 2023, verden er nu i en post-apokalyptisk tilstand. Verden har i 20 år døjet med svampeinficerede zombier (The Infected), som terrorisere hele kloden. ‘The Last Of Us’ er historien om Joel, en smugler, der har til opgave at eskortere en teenagepige, Ellie, på tværs af et post-apokalyptisk USA. 

‘The Last Of Us’ er næste “filmatisering” i rækken af mange efterhånden, hvor man forsøger at bringe magien fra spilmediet over til live-action.  Nogle vil måske mene, at serien er det bedste filmatisering af et spil til dato. Det hype-tog vil jeg dog ikke hoppe med på. Kvaliteten af de filmatiserede spil, har efter min mening været så ringe, at ‘The Last Of Us’ ikke har haft meget at skulle bevise. 

For mig mangler serien; sjæl!!

  1. En god zombie-serie skal give tilskueren et indtryk af, at der er zombier rundt om alle hjørner! – Det formår ‘The Last Of Us’ ikke. Zombierne popper op, når der er behov for det. Ellers er der aldrig rigtig en sans for fare. 
  2. Det er ikke nok at skabe et visuelt post-apokalyptisk USA. Dramaet på skærmen skal afspejle det forfald, som vi ser – Det formår ‘The Last Of Us’ ikke. Serien har dog nogle øjeblikke, hvor enkelte skuespilspræstationer kan fremhæves. 
  3. Joel og Ellies rejse skal være nervepirrende fra start til slut! For sådan er spillet! – Det formår ‘The Last Of Us’ ikke at kunne gengive!

The Walking Dead sæson 1, er et perfekt eksempel på, hvordan man præsenterer en post-apokalyptisk zombie-serie! Der er en konstant underliggende zombie-trussel, og du får ikke lov til at holde for meget af en karakter!  

The Last Of Us’ har taget visse kreative friheder i forbindelse med adaptering fra spil til serie. I min optik er man for loyal overfor spillet, og man har ikke formået at tilsætte nok ingredienser til at gøre serien til noget unikt.  

Pedro Pascal og Bella Ramsey, som spiller Joel og Ellie er professionelle nok til at give os stabile præstationer. Bella Ramsey fortjener nok mest ros, da hun bærer det meste af serien. Pedro Pascal er ikke en dygtig nok drama-skuespiller. 
Værd at nævne er Lamar Johnson som ‘Henry’ og Keivonn Woodard som hans bror ‘Sam’. Deres afsnit er super hjerteskærende, og dette skyldes fremragende skuespil.

Vil jeg anbefale den? 

Jeg anbefaler, at du ser ‘The Last Of Us’ sæson 1 og danner din egen mening. Jeg anbefaler også, at hvis du har mulighed for at spille ‘The Last Of Us’ 1&2 på Playstation – så skal du klart gøre dig selv den tjeneste at give det et forsøg. Denne oplevelse skal du nemlig ikke snyde dig selv for. Oplevelsen er mere intens, og du får indtrykket af, at der er meget på spil. 

The Walking Dead sæson 1, indeholder mange af de elementer, som ‘The Last Of Us’ ikke har. Følelsen af, at der på ethvert tidspunkt hopper en zombie på dig, er altid nærværende. Du får muligheden for at holde af en karakter, og nogle afsnit senere er han/hun en zombie. ‘The Last of Us’ giver dig zombier, når ‘The Last Of Us’ føler, at det er bekvemt at give dig zombier, eller når de vil drive historien frem ved at tage livet af en karakter. 

Alt i alt en middelmådig HBO serie, der både skuffede og underholdte mig på én og samme tid.

The Last Of Us, sæson 1 - Kan streames på HBO Max fra 15.01.23
Kort fortalt
LÆSERNES BEDØMMELSE16 stemmer
3