HBO

Serieanmeldelse: Tokyo Vice sæson 2

Hvad handler den om?

Løst inspireret af den amerikanske journalist Jake Adelsteins førstehåndsberetning om politiets arbejde i Tokyo, tager sæson 2, filmet på location i Tokyo, os dybere ned i byens kriminelle underverden, mens Adelstein (Ansel Elgort) indser, at hans eget liv, og livet for dem tæt på ham, er i alvorlig fare. ‘Tokyo Vice’ sæson 2 samler op præcis, hvor sæson 1 slap. Vi dykker endnu engang dybt ned i Tokyos underverden med Jake (Ansel Elgort) og Hiroto Katagiri (Ken Watanabe) som et dragende makkerpar og guider. De undersøger fortsat mord og korruptionsforbindelser mellem japansk politik og yakuzaen. 

HBO

Vil jeg anbefale den?

Umiddelbart lyder dette virkelig spændende,. Og når man har set sæson 1 så ved man – at det kan virkelig fungere og være spændende. Jeg slugte hele ‘Tokyo Vice’ sæson 1 i ét hug, og mine forventninger var derfor nok også ret høje. Men de blev desværre ikke indfriet. De første par afsnit lover godt. Men så begynder ‘Tokyo Vice’ sæson 2 at skuffe. Her er det særligt historien og udviklingen af denne. Det går for langsomt, og flere gang tog jeg mig selv i at tænke ‘hvad handler det her egentlig om?’. ‘Tokyo Vice’ sæson 2, tager for mange sving og formår ikke at holde fokus – og det gør man derfor heller ikke som seer. 
Det stor plus i denne sæson – ligesom det også var i første sæson – er skuespillet og samspillet mellem Ansel Elgorts – Jake og Ken Watanabes –  Hiroto. Man lærer Hiroto bedre at kende, og ser både hans mere følsomme sider og hans familie – og han formår virkelig at fremstå som en mand i en eksistentiel krise. Man får ikke samme udvikling af Jakes historie, og selvom skuespillet er virkelig godt, så udvikles karakteren ikke, og det bliver derfor kedeligt i længden. Det samme gælder den kvindelige hovedrolle Samantha Porter, (Rachel Keller) der stadig har viet sit liv til sin nye klub og jagten på sin venindes morder. Hun fremstår derfor kedelig, og den mindst udviklet karakter i hele sæsonen. 
En overraskende god twist, som jeg glæder mig til at følge, er Satos (Show Kasamatsu) historie. Fra hardcore yakuza til eftertænksom og beskyttende storebror. Selvom han er en mand af få ord, så formår han med sin stilfærdige charme at brænde igennem skærmen. Hans historie og udvikling var den eneste, der oprigtigt fik en følelse frem i mig – og det håber jeg bliver fulgt op på i de næste afsnit.  

Baseret på de første 6 afsnit, så virker ‘Tokyo Vice’ sæson 2 desværre ikke lovende. Der er meget der skal rettes op på, hvis denne sæson skal blive  bare halvt så god som den første sæson. 

'Tokyo Vice' sæson 2 kan streames på HBO Max
Kort fortalt
Musik og lydbillede
LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
2