vi anbefaler...

Veep – se de første 3 sæsoner på HBO Nordic

HBO tillader bandeord – og vi klapper i vores hænder for at ‘Veep’ mere eller mindre har taget det bogstavligt!

Du har helt sikkert set ‘House of Cards’, du har sandsynligvis set den danske serie ‘Borgen’, og du kender måske til ‘West Wing’ og den nye serie ‘Madam Secretary’. Det er alle drama serier, der udpræget fortæller historier om kompetente og magtfulde politikere, der har styr på deres shit; hvor kynisme, udspekulerethed og alliancer er vigtige ingredienser for overlevelse i det politiske landskab.

Med HBO Nordic har du mulighed for at se et anderledes politisk landskab med serien ‘Veep’, der tager udgangspunkt i vicepræsidenten Selina Meyers (Julia Louis-Dreyfus) politiske liv med hendes entourage. ‘Veep’ er en komedie serie med masser af sort humor, hvor politikkerne og deres rådgivere lyver, bedrager og er inkompetente og ender tit i pinlige situationer. ‘Veep’ får os til at føle, at vi får lov til at kigge ind bag kulisserne i det politiske landskab; for at opdage, at de ikke er meget anderledes end alle os andre, og når de fucker up, gør de det på præcis samme grundlag og måde som os andre. ‘Veep’ kan sammenlignes lidt med ‘Spin City’, hvor ‘Veep’ er børnetime for voksne og ‘Spin City’ er henvendt til “børnene”.

Du skal give ‘Veep’ en chance

Hvis du er til sort humor og vild med skarpe, snappy og sjove dialoger, hvor der ikke holdes tilbage med bandeord. Karaktererne opfører sig tit politisk ukorrekt, og det er herligt at se; også selvom det til tider kan få dig til at krumme tæer.

Julia Louis-Dreyfus bringer helt klart sit A game, hvilket også bevidnes af de tre Emmy priser for bedste skuespillerinde i komedie serier hun har vundet i træk (2012, 2013, 2014 – alle tre sæsoner serien har kørt indtil videre). Men det er ikke kun Julia Louis-Dreyfus, der gør det godt. Alle skuespillere spiller forrygende, som er med til at bære serien, da det er dialogerne og karakterernes adfærd, der er hjørnestenene i serien.

pssst… husker du ‘My Girl’? Anna Chlumsky er blevet voksen og spiller Amy Brookheimer, der er Chief of Staff hos vicepræsidenten.

Sidst men ikke mindst, så er ‘Veep’ kun ca. 25 min., hvilket er perfekt, når du gerne vil tage et hurtigt break og tømme hjernen, i mens du bliver underholdt og får en god griner. Husk at se nogle afsnit, inden du afskriver ‘Veep’, da det kun bliver sjovere og sjovere og karaktererne får flere facetter.

‘Veep’ er en verden, som man virkelig gerne vil gå ind i – fordi det er FUCKING sjovt!

Få en fornemmelse af ‘Veep’ og tjek de små klip ud for neden. 

“It doesn’t do the job, and it makes a fucking mess! Get out of my office.”

 

Fuck off, Jonah. “Three fucks and you’re out!”

 

” The level of incompetence in this office is staggering!

 

The Viagra Prohibitor Nickname

 

Tøser fra London får lige en bemærkning med på vejen af Jonah: “It’s a city where women are literally drunk all day and I’m gonna mind their gabs my friend”

 

 

Hvad er dine yndlings quotes / replikker eller bare øjeblikke i ‘Veep’?