HBO

Filmanmeldelse: Baby God

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
2

Fertilitetslægen Quincy Fortier brugte i over 30 år sin egen sæd til at befrugte hundredvis af kvinder i USA. Vi følger nogle af de ”børn”, der er produktet af Fortiers lange praksis.

Hvad handler den om?

Dokumentaren ‘Baby God’ handler om fertilitetslægen Quincy Fortier, der praktiserede medicin i over 30 år i Navada. Fortiers speciale var fertilitet, og han har hjulpet flere tusinde kvinder med at
blive gravide. Da det teknologisk blev lettere at teste sin egen DNA og påvise sit ophav, gik det op for flere mennesker rundt omkring i USA, at den de troede var deres far slet ikke havde samme DNA som dem selv. Det var derimod fertilitetslægen, der havde hjulpet dem til verden, der var deres far: doktor Quincy Fortier. ‘Baby God’ følger nogle af de børn, der som voksne har fundet ud af, at Fortier er deres biologiske far. Der er fokus på ’Wendi Babst’, der er pensioneret politibetjent. Hun prøver at finde mere information om sin biologiske far og møder flere af sine nyfundne biologiske halvsøskende. ‘Baby God’ inddrager også interviews med Fortiers børn og gamle kollegaer. Fortier døde i 2006, og han indgår derfor kun i dokumentaren igennem gamle lydoptagelser, billeder og videooptagelser fra blandt andet gamle retssager. 

HBO

Vil jeg anbefale den?

‘Baby God’ starter rigtig stærkt. Den lægger op til en interessant efterforskning ledet af Wendi Babst. Da Wendi både er tidligere politibetjent og samtidig en af Fortiers mange børn, så virker hun
som en interessant nøgleperson, der vil kunne afsløre interessante ting om Fortier. Wendi og dokumentaren lever dog ikke rigtigt op til dette, og efterforskningen virker til start
enormt overfladisk og poleret. Igennem interviews med Fortiers adopterede børn og gamle kollegaer tegner der sig et billede af Fortier som både menneske, far og læge. Som seer begynder man at forstå valget af titel til denne dokumentar ‘Baby God’. ‘Baby God’ tager dog en rigtig interessant drejning, da der bliver gravet dybere i Fortiers forhold med de biologiske børn han har fået med sin ekskone. Desværre er denne drejning meget kortvarig, og den går videre med at vise mødet imellem flere af Fortiers børn.
I løbet af dokumentaren bliver man som seer mødt af mange etiske spørgsmål og dilemma, og flere gange tager man faktisk sig selv i at skifte mening. Det er også, hvad der overordnet set gør ‘Baby God’  interessant. Det er en spændende sag med mange mennesker, facetter, tematikker og moralske spørgsmål. Desværre går den ikke i dybden med noget af dette.  ‘Baby God’ forbliver derfor meget overfladisk, hvilket er lidt synd, da den har så meget potentiale. 

‘Baby God’ kan streames på HBO Nordic fra 19. november.

Baby God - kan streames på HBO Nordic fra 19. november
Kort fortalt
Det er en spændende sag med mange mennesker, facetter, tematikker og moralske spørgsmål. Desværre går den ikke i dybden med noget af dette.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
2