Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Serieanmeldelse: Czech It Out! (Ep. 1-5)

Drømmer du dig også væk til sommer, smukke attraktioner, lækkert mad og samvær med familien?

‘Czech it out!’ er den første internationale livsstilsdokumentarserie fra Tjekkiet,  og kan streames på HBO Max.

Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Hvad handler den om?

I serien følger vi madinfluencer Lukáš Hejlík og datteren Klára på 14 år rejse rundt i Tjekkiet. Her tager de for sig af adskillige madoplevelser og seværdigheder.

Foruden at lære om kulturen, lærer de også om, og får en større forståelse af hinanden.

Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Vil jeg anbefale den?

“They grow up, they get older, and let us in less and less. Those moments when they do accept us become all the more miraculous”

Disse ord slutter Lukáš Hejlík seriens første episode af med, og det er også her hvor seriens egentlige handling og hjerte kommer frem.

For selvom serien lover os indsigt ind i Tjekkiets kultur, er dens egentlige indsigt i forholdet mellem far og datter. Mere specifikt: forholdet mellem en far, og en datter som for alvor er kommet ind i sine teenageår. Serien viser, at selvom det er Klára som går igennem teenageforandringerne, er det ligeså vel en forandring for Lukáš Hejlíks liv og rolle som forældre.

Serien viser dette far og datter forhold med ærlighed og plat far humor, som virkelig tilføjer til følelsen af, at være med på en intim familierejse. Voice-overen i serien bruges desuden på en rigtig fin måde, til at vise hvordan Lukáš Hejlík og Klára gennem serien får et nærmere bånd til hinanden, og en dybere forståelse af hinandens liv.

Selvom det er en rejse man gerne vil med på, ville man dog ønske at serien havde en bedre balance mellem at vise kulturen og far-datter-forholdet. Seværdighederne og maden man bliver præsenteret for, er desværre kun for et alt for kort visit. Man ville ønske den her dvælede mere, så vi som publikum bedre kunne leve os ind i rejsen og kulturen.

Omkring episode 3, begynder man som seer også at ønske, at de havde haft mulighed for at licensere noget mere musik til serien. Det bliver desværre ret trættende at høre de få samme sange og musikstykker igen og igen.

'Czech It Out!' kan streames på HBO Max
Kort fortalt
På trods af at det hele nogle gange går en smule for langsomt, er det stadig en rigtig fin og hyggelig rejse man kommer på med Lukáš Hejlík og Klára. Desuden er det oprigtigt interessant at se Tjekkiets kultur, man ville bare ønske serien havde givet et lige så godt indblik i denne, som i far-datter-forholdet.
samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
3