Anmeldelse af "Generation" på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Serieanmeldelse: Generation

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
2

HBO Nordic har pulsen på ungdomsserier, og nu er de klar med en ny en, der forhåbentlig kan tilfredstille utålmodige ‘Euphoria’-fans, mens de venter på en ny sæson.

Denne anmeldelse er baseret på de første fire episoder.

Hvad handler den om?

Vi følger en række teenagere på en amerikansk high-school, der alle kæmper med hver deres problemer. Den generte pige Greta udvikler et crush på en pige fra skolen samtidig med, at hun har et usikkert forhold med sin mor. Nathan er forvirret over sin seksualitet og prøver at skjule det for sin religiøse familie. De har alle noget de kæmper med, som de helst skjuler for andre.

Anmeldelse af "generation" på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Kan jeg anbefale den?

Åh HBO denne gang fangede i mig ellers ikke. Jeg er den perfekte målgruppe og var helt vild med bl.a. ‘Euphoria’ og andre af deres serier. Men af en eller anden grund fangede den her mig bare ikke.

Mit største problem er karaktererne. Serien er så karakterbaseret, da der egentlig ikke sker de helt store ting. De er teenagere med stort T, der nogen gange kører et lille problem op til ingenting, og det er helt fint. Men de er bare så irriterende. Der er intet i vejen med karakterer, der ikke er likeable. Men de her er langt fra, og de har ikke nok personlighed til, at jeg bekymre mig om dem. På trods af at man følger hver af dem okay længe, så bliver man aldrig rigtig connected til dem. Det er virkelig ærgerligt.

Den store scenestjæler, og også manden i midten af plakaten, er Chester, der spilles af Justice Smith. Han er til gengæld rigtig god, og Chester er en skideirreterende karakter, men i det mindste er han interessant. Hans tøj skriger “se mig”, og han har et mærkeligt forhold til en af de ansatte på skolen.

De andre skuespillere og deres karakterer er ikke så interessante, og skuespillet er generelt meget middel. Det er til at holde ud at se på, men ikke rigtig noget, der tager kegler.

Alt skal dog ikke være kritik, hvor serien shiner er på dens kostumer, der virkelig etablerer karakterernes typer, det er bare ærgerligt, at de ikke får nogen sjæl. Derudover har den et par rigtig kraftfulde scener bl.a. under en lock-down på skolen.

"Generation" kan ses på HBO Nordic fra d. 11. marts 2021
Kort fortalt
'Generation' er en skuffende ungdomsserie, der har masser af visuel klasse men sjælløse karakterer og middelmådigt skuespil. Den rammer desværre ved siden af og kan ikke måle sig med andre ungdomsserier, der er produceret for nyligt.
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
2