Copyright: HBO Max

Serieanmeldelse – We’re Here Sæson 3 (ep. 1-3)

HALLELOO! Så er den gode fe-gudmor igen skiftet ud med noget endnu bedre: tre fabolous Drag Queens!

’We’re Here’ sæson 3 kan endelig streames på HBO Max.

Hvad handler den om?

I ’We’re Here’ rejser de tre Drag Queens: Bob the Drag Queen, Eureka O’Hara og Shangela Laquifa Wadley (alle kendt fra ’Rupaul’s Drag Race’) rundt fra Amerikanske provinsby til provinsby for at sprede kærlighed og accept gennem Drag. I hvert afsnit tager de hver især en deltager under vingen som drag mothers. Afsnittene afsluttes i en fest af et Drag Show, hvor deltagerne får muligheden for at stå på den store scene som Drag Kings eller Queens.

I sæsonens tre første afsnit bliver vi taget på en rejse gennem Utah, Mississippi og Texas. Stemningen er tungere end de tidligere sæsoner. Publikum tvinges til at se realiteterne i øjnene, som vi præsenteres for de meget virkelige konsekvenser, den voksende homofobiske, (og særligt) transfobiske, hadefulde retorik i USA, har haft på provinsbyerne i USA og dets LGBTQIA+ og allierede indbyggere.

Bogforbud af LGBTQIA+ læsestof; Drag Queen Story Hours som bliver aflyst pga. trusler; Mennesker som lever i frygt for hvilket offentligt toilet de vælger, er blot nogle af de ting sæsonen tager op.

Vil jeg anbefale den?

At en realityserie som denne overhovedet kan eksistere, er en kæmpe sejr.  Serien ikke blot fejrer og opløfter Drag, men giver en stemme til så mange minoriteter og historier, som desværre alt for sjældent gives en plads i medierne. Dets blotte eksistens er derfor smukt, rørende og så ufatteligt vigtigt.

Bob the Drag Queen, Eureka O’Hara og Shangela Laquifa Wadley fortsætter med at være fantastiske i værtsrollerne. Fra deres engagement og forståelse overfor deltagerne, til deres evne til at se snæversynede personer i øjnene og tale dem imod med fornuft, ro og humor, gør at de tre ikoner kun bliver endnu mere ikoniske.

Kostumerne, make-uppen, soundtracket og produktionsværdien gennem afsnittene er også altid helt i top. Men bedst af alt er castingen.

Bare i dets tre første episoder ser vi en parade af livsoplevelser, seksualitet og kønsidentitet, som i sig selv er svært ikke at blive rørt af.

Foruden deltagernes historie, giver hver episode også plads til at vise de forskellige provinsbyer, modtagelsen af ’We’re Here’ samt Drag Showet. Serien tager derfor et stort ansvar på sine skuldrer ifh.t. de mange storylines det vil inkludere i hvert afsnit. Tidligere sæsoner har her haft problemer med vægtningen af de forskellige storylines. Nogle har fyldt for meget, og andre for lidt.

Denne finger er der ikke længere at sætte på tredje sæson. Serien har virkelig fundet sig selv, og lært at mestre sit eget format. Hver storyline føles præcis som Guldlok ville ønske dem – hverken for korte eller for lange, men helt tilpas.

Selvom serien til tider kan være hård at komme igennem (tårerne VIL FLYDE), er den dog stadig mest af alt ren og skær giver-dig-smil-på-læben underholdning. Selv når afsnittene viser selv de mest brutale realiteter, forsvinder lyset af håb aldrig. Et lys af håb som transformeres til en diskokugle når afsnittene når deres klimaks, og vi endelig ser resultatet af deltagernes arbejde.

For fra tv’et kommer der hver gang et fantastisk dragshow, direkte hjem til ens egen stuen (Purse First, selvfølgelig).

En kæmpe glædesfest som ultimativt er hvad man tager med fra ’We’re Here’.

'We're Here' sæson 3 kan streames på HBO Max
Kort fortalt
Der er ikke en finger at sætter på de tre første afsnit af ’We’re Here’ sæson 3. Som altid er castingen perfekt, og det giver en kæmpe glæde både at høre deltagernes fortællinger, og at se dem slå sig løs på scenen som deres indre Drag Queen eller King. Mere end blot underholdning, er det en farverig politisk protest mod diskrimination, og et kald til inklusion, diversitet og kærlighed – og det kan da kun anbefales.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
6