'She-Hulk: Attorney at Law' med Tatiana Maslany og Mark Ruffalo. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Chuck Zlotnick. © 2022 MARVEL.

Serieanmeldelse: She-Hulk: Attorney at Law

Håbet er lysegrønt i Marvels nye courtroom comedy ‘She-Hulk: Attorney at Law’.

Anmeldelsen er baseret på afsnit 1-4.

Hvad handler den om? 

Jennifer “Jen” Walters (Tatiana Maslany) elsker sit job. Hun har arbejdet hårdt. Hun er dybt forgældet. Men hun er endelig advokat. Og ja, så kan det godt være, at hun var i et lille biluheld med sin fætter Bruce Banner (Mark Ruffalo). Og ja, måske blev hun til en Hulk. Men det har Jen ikke tænkt sig at lade sig stoppe af. Problemet er bare, at det ikke er så simpelt at være en anonym advokat, når man midt under en retssag tvinges til at gå i fuld Hulk. Ups. Snart er Jen blevet til “She-Hulk”. Og She-Hulk er berømt, berygtet og begravet i retstvister af den super-menneskelige natur.

'She-Hulk: Attorney at Law' med Tatiana Maslany og Ginger Gonzaga. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Chuck Zlotnick. © 2022 MARVEL.

Vil jeg anbefale den? 

‘She-Hulk: Attorney at Law’ er den ottende serie i MCU produceret til Disney+. Op til dette punkt har Marvel vist, at de også på den lille skærm kan imponere med visuel tjubang. Dog har historiefortællingen haltet lidt mere. Tempoet har i mange serier været sært, slutningerne forhastede og karaktererne underudviklede.

I ‘She-Hulk’ er det lige omvendt. CGI’en er nok den dårligste overhovedet. Men hvad ‘She-Hulk’ går ned på i budget, går serien op på i indhold. Bag serien står Jessica Gao: En kæmpe fan af She-Hulk-tegneserierne, der tidligere har skrevet for komedier som ‘Silicon Valley’ og ‘Rick and Morty’. Begge dele kan mærkes. ‘She-Hulk: Attorney at Law’ er simpelthen bare gennemtænkt og velskrevet med forståelse for materialet. I første afsnit er der et par jokes, der ikke lander (blandt en del, der virkeligt gør), og som forekommer banale og platte. Fra andet afsnit finder serien dog sin rytme, og derfra holder det høje niveau.

'She-Hulk: Attorney at Law' med Tatiana Maslany og Ginger Gonzaga. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Chuck Zlotnick. © 2022 MARVEL.

Også skuespillerne gør det godt. Tatiana Maslany formår at ose af både sødme og hårdhed, selvsikkerhed og sårbarhed – alle dele med et glimt i øjet. Tim Roth, der vender tilbage som Emil Blonsky/the Abomination, er uhyggelig og hylende morsom, mens Ginger Gonzaga som Nikki Ramos er overbevisende som den evigt optimistiske og lettere maniske romcom-bedste veninde.

‘She-Hulk’ er det, jeg har gået og ventet på, siden Marvel annoncerede, at de ville begynde at producere serier til Disney+. Den er morsom og let, med engagerende ugentlige sager, elskværdige karakterer og sød slice of life. Fans af serier som ‘Buffy’, ‘Heksene fra Warren Manor’ og ‘Castle’ vil især nyde denne serie.

Den er mere Avengers-holdet, der spiser shawarma eller prøver at løfte Thors hammer, end den er Thanos og multiverses, og dét er en god ting. Den humaniserer på smukkeste vis ikke blot She-Hulk, men hele Marvels super-menneskelige univers på en måde, der kunne minde om Spider-Man. ‘She-Hulk’ er sjov. Den er charmerende. Og den kan også ses af folk, der ikke religiøst følger med i Marvels nyeste udgivelser.

'She-Hulk: Attorney at Law' kan streames fra 18. august på Disney Plus
Kort fortalt
'She-Hulk: Attorney at Law' er afslapning i bedste form: Fyldt med humor, varme, spænding og lige nok kant til, at det ikke bliver kedeligt.
LÆSERNES BEDØMMELSE4 stemmer
5