Foto: Emilia Staugaard TV2

Danskerne har talt: Her er årets bedste nordiske og bedste internationale serie

Sidst opdateret:

Danskerne ser serier som aldrig før. Markedet boomer, og vi er vilde med historier, der får tid til at folde sig ud. Derfor har Filmby Aarhus i samarbejde med bl.a. Aarhus Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og branchekonferencen this.2020 søsat landets første seriefestival Aarhus Series, der finder sted i disse dage rundt omkring i Aarhus. For første gang kåres også danskernes yndlingsserie – valgt af danskerne selv – og vinderne blev afsløret her til aften ved en ceremoni på Aarhus Teater: TV2-serien Alfa blev udråbt som danskernes nordiske yndlingsserie, mens BBC-serien Normal People vandt bedste internationale serie.

Direktør Felicia Jackson siger om vinderne:

“Jeg tror, danskerne har kåret netop disse to serier, fordi det er fortællinger, vi virkelig kan mærke. De har både gennemslagskraft og social relevans, og samtidig er de nære og relaterbare. Vi kan identificere os med de stærke persongallerier, og deres konflikter, relationer og følelser går lige i vores hjerter.

‘Alfa’ er befriende ambitiøs for en dansk serie. Det er en barsk fortælling om to brødre, der forsøger at finde fodfæste på hver deres side af loven efter faderens død. ‘Alfa’ er på sin vis et klassisk familiedrama, men Avaz-brødrene mestrer gennem stærke portrætter og sublim fortællerglæde at gøre serien både moderne og nærværende.

Sally Roonyes ‘Normal People’ blev som bog hurtigt et kultfænomen, og i foråret blev romanen til en tv-serie, som hele verden taler om. Egentlig en bundalmindelig historie om ung og svær kærlighed, men den skæve fortælling gør alligevel enormt indtryk på os. Det er tusind følelser på få minutter. Vi sluger det, fordi følelserne giver genklang i os selv.”

Udvalgt af kompetent jury
En jury bestående af serieekspert Keld Reinicke, tv- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb, Ph.D. fra Oslo Universitet Vilde Schanke Sundet, film- og tv-anmelder Ann Lind Andersen samt Aarhus Series-direktør Felicia Jackson har udvalgt hhv. fem nordiske og fem udenlandske serier ud fra temaet “serier med social relevans og kulturel gennemslagskraft”. Herefter har danskerne selv kunnet gå ind på Aarhus Series’ hjemmeside og stemme på deres favorit.

De nominerede i Bedste Nordiske Serie:

22. juli (NRK)

Exit (NRK)

Kalifat (SVT)

Alfa (TV2) – vinder

Kemohjerne (TV2)

De nominerede i Bedste Internationale Serie:

Watchmen (HBO og Paramount)

I May Destroy You (BBC og HBO)

Normal People (BBC) – vinder

Unbelievable (Netflix)

Devs (HBO)

Der er i alt afgivet mere end 2500 stemmer. De nominerende serier er alle første sæson af nye serier, som er udgivet i perioden d. 1. september 2019 – 1. september 2020.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.