copyright: marvel studios / Disney

Edgar Wright taler ud om Ant-man

Tilbage i 2013 var produktionen af Marvel’s nyeste film godt i gang. Ant-man havde været planlagt i lang tid, og i 8 år havde Edgar Wright og Joe Cornish arbejdet på den. Men så, få måneder inden optagelserne skulle gå i gang forlod Wright produktionen. Den officielle grund var den klassiske “kreative uoverensstemmelser”, men i lyset af at Phil Lord og Chris Miller forlod Han Solo filmen, og samtidig med at Edgar Wright er i gang med pressetouren om hans nye film ‘Baby Driver’ gav Wright et interview hvor han løfter sløret en smule for hvad der skete:

“I think the most diplomatic answer is I wanted to make a Marvel movie but I don’t think they really wanted to make an Edgar Wright movie. It was a really heartbreaking decision to have to walk away after having worked on it for so long, because me and Joe Cornish in some form—it’s funny some people say, ‘Oh they’ve been working on it for eight years’ and that was somewhat true, but in that time I had made three movies so it wasn’t like I was working on it full time. But after The World’s End I did work on it for like a year, I was gonna make the movie.

But then I was the writer-director on it and then they wanted to do a draft without me, and having written all my other movies, that’s a tough thing to move forward thinking if I do one of these movies I would like to be the writer-director,” Wright said. “Suddenly becoming a director for hire on it, you’re sort of less emotionally invested and you start to wonder why you’re there, really.”

Jeg så virkelig frem til den her film, dengang Edgar Wright var på den, fordi jeg håbede at han kunne give et friskt pust til et film-franchise der var begyndt at føles meget ensformigt. Men det var tydeligvis ikke det Marvel og Disney ønskede.

Men det er nu engang sådan Hollywood er skruet sammen. Instruktører har ikke længere frihed til at lave deres egne film. Det er blevet producers og studiers job at overtage alle de kreative beslutninger. Og man kan jo se hvordan det kan gå med film som Fantastic 4 og Suicide Squad der eksisterer i 2 versioner. En directors cut som vi aldrig får at se og et studie-cut som har reshoots og rewrites skrevet over sig med store bogstaver.

Den her artikel kom vidst lige ud på et sidespor her til sidst, men jeg synes det er ærgeligt at Hollywood tager det kreative punkt ud af filmproduktionen. Nu siger jeg ikke at det er sådan for alle film der bliver lavet, men det bliver alligevel tydeligere og tydeligere.

Du kan heldigvis komme i biografen og se en helt original Edgar Wright film d. 29. Juni når hans nyeste film ‘Baby Driver’ får premiere. Hold øje med vores anmeldelse af den!