Film du skal glæde dig til sidste halvdel af 2017

Så er vi sørme halvvejs med filmåret. Der er heldigvis masser af gode film at se frem til, når vi går mod koldere tider. Der er også et par stykker, hvis sommeren bliver regnfuld (eller ikke, man kan jo altid tage en tur i biffen, ikke sandt?).

Filmpuls har valgt de film vi glæder os mest til, så kan du måske også blive inspireret til at tage en tur i biffen det næste halve år.

Du kan klikke på næsten alle titlerne, og se en trailer for filmen!

Foto: Marvel studios

Spider-Man: Homecoming

6. juli

Marvel har fået lov til at låne Spider-Man fra Sony, så alles yndlings edderkop kan have sjov med de andre Avengers. Men, han skal også lige have sig en solo-film, som sætter ham godt ind i universet. Tom Hollands Spider-Man have en lille optræden i ‘Captain American: Civil War’, som åbnede op for høje forventninger til denne nye Spider-Man. Han ser nemlig ud til for en gang skyld, at være både den rigtig alder, og den rigtig nørdede akavede type, som samtidig kan komme med enormt underholdende kommentarer. Det bliver virkelig spændende at se, om successen forstætter i en hel solo-film.

Foto: 20th Century Fox

War for the Planet of the Apes

13. juli

‘War for the Planet of the Apes’ er den tredje film i den nye reboot-serie i Planet of the Apes-franchisen. Ind til videre har de sat en virkelig flot historie op, som de fører godt og sammenhængende igennem i alle filmene. I de her film ved man aldrig helt hvem man skal holde med, hvilket giver et interessant perspektiv.

Foto: Göta film

Girls Lost

13. juli

‘Girls Lost’ er en svensk film om tre piger som bliver forvandlet til drenge, og behandler emner som kønsidentitet og seksualitet. Filmen blev vist ved CPH PIX 2016, og vandt prisen “Nordisk filmfondens bedste børnefilm”, kåret af en jury bestående af 11-14 årige børn. Det er en ungdomsfilm, men den giver klart et indtryk af, at kunne røre voksne i lige så høj grad.

Foto: Warner Brothers

Dunkirk

20. juli

‘Dunkirk’ er Christopher Nolans nyeste film, om evakueringen af 400.000 britiske soldater under 2. verdenskrig. Nolan siger selv, at det ikke er en krigsfilm, men en spænding og overlevelses-film. Det lyder ret nervepirrende. Den ser flot ud visuelt, og måske vi er så heldige, at trailerne har gemt det bedste til filmen?

Foto: Universal Pictures

Atomic Blonde

27. juli

En action spy thriller-film sat i 1989s Berlin. Charlize Theron er i hovedrollen, og hun holder ikke igen med at dele tæv ud. Filmen ser virkelig bad-ass ud, og er heldigvis ikke bange for at vise blod.

Foto: STX Entertainment

Valerian and the City of a Thousand Planets

3. august

Filmatisering af en fransk tegneserie. Sci-fi og Luc Besson (instruktøren) tegner altid godt, og det ser virkelig ud til at han er gået all-in her. Visuelt ser filmen ud til virkelig at give den hele armen, og man kan vidst godt forvente noget af et rum-eventyr.

Foto: Sony Pictures Entertainment

The Dark Tower

17. august

Filmatisering af Stephen Kings fantasy-serie ‘The Dark Tower’. Filmen instrueres er vores helt egen Nikolaj Arcel og det lyder som om, at King selv er begejstret. I hovedrollerne har vi Idris Elba og Matthew McConaughey. Det bliver virkelig spændende at se, om denne film kan levere den helt store episke fortælling, som mange forventer.


Foto: Summit Entertainment & Millenium Media

The Hitman’s Bodyguard

31. august

Samuel L. Jackson og Ryan Reynolds slår sig løs i denne action-komedie. Den ene en lejemorder og den anden en bodyguard, men de skal samarbejde. En sammesætning som kun kan føre til skøre situationer. Filmen ser ud til at kunne give et ret godt grin og et højt tempo.

Foto: Warner Brothers

It

7. september

Endnu en Stephen King filmatisering, denne en ny udgave af ‘It’. Siden 1990 har mini-serien ‘It’ gjort alle børn rædselsslagen for klovne, og nu er det tid til at gøre en ny generation bange. Ud fra trailerne ser denne nye ‘It’ ud til, at kunne gøre dette enormt vellykket. Bill Skarsgård ser virkelig skræmmende ud som klovnen Pennywise. I så høj en grad, at traileren alene kan give én mareridt.

Foto: Christian Geisnæs

QEDA

14. september

Denne danske sci-fi har været længe undervejs, og det bliver enormt interessant at se hvordan sådan en genre kan gøre sig i det danske. København er oversvømmet, og der er mangel på ferskvand. Efterretningschefen Fang Rung rejser tilbage i tiden for at finde en løsning på problemet. Max Kestner er en enormt spændende instruktør, som før har leget med dokumentargenren. Det bliver interessant at se, om filmen formår at bygge en rigtig spændende sci-fi-fortælling op.

Foto: 20th Century Fox

Kingsman: The Golden Circle

21. september

Eggsy, Merlin, og Roxy rejser til USA hvor de skal samarbejde med Kingsmans amerikanske modstykke. Den første Kingsman var intet mindre end både genial og skør. Mon denne to’er kan leve op til den førstes kvalitet? Forhåbentlig gentager den sin interessant og fede visuelle stil.

 

Foto: Frank Ockenfels

Blade Runner 2049

5. oktober

‘Blade Runner’ er en af de helt store Filmpuls-darlings. Der er lidt nervøsitet, men også store forventninger til denne efterfølger til den store klassiker. Harrison Ford er tilbage, og Ryan Gosling slutter sig til ham. Ud fra traileren lover det nogenlunde, også i forhold til den visuelle stil. Men mon historien kan leve op til fortiden?

Foto: Universal Pictures

Snemanden

12. oktober

‘Snemanden’ er en filmatisering af Jo Nesbøs krimi, om kriminalbetjenten Harry som leder efter en seriemorder, der efterlader en snemand, hver gang han kidnapper en kvinde. Filmen er ikke norsk, men en britisk filmatisering, med Michael Fassbender i hovedrollen. Om det kan fungere, eller al charmen og det nordiske forsvinder, er ret interessant at se.

 

Foto: Lionsgate Films

Saw: Legacy

26. oktober

Legacy bliver højst sandsynligt ikke det næste store genre-mesterværk. Men det kan ikke benægtes at franchisen er vores generations nok største gyserfranchise og det er da lidt svært ikke at glæde sig til et nyt kapitel af den blodige, twistede tortur serie.

 

Foto: Marvel Studios

Thor: Ragnarok

26. oktober

Taika Waititi ser ud til at bringe noget nyt og frisk til Thor-universet, hvor de tidligere film virkelig har haltet en del efter (hvis du spørger os). Det visuelle ser ud til at blive klart mere spændende og opfriskende, hvis man skal stole på trailerne. Og selve tonen virker mere let. Det bliver interessant at se, om fortællingen kan følge med denne gang, og opbygge en medrivende historie.

Foto: 20th Century Fox

Murder on the Orient Express

23. november

Agatha Christies berømte krimi skal filmatiseres endnu en gang. En historie om et mord på et tog, 13 mulige gerningsmænd og detektiven Hercule Poirot som prøver at løse gåden. Der er klart lagt op til et fantastisk mord-mysterium, hvis bare man kan se bort fra det skøre i Kenneth Branagh som belgisk detektiv med fransk accent.

 

Foto: Cannes Film Festival

The Square

23. november

Det svenske drama af Ruben Östlund, som vandt guldpalmen i Cannes. Danske Claes Bang har hovedrollen, og har modtaget enormt meget ros alle steder fra.
Östlund har tidligere instrueret ‘Force Majeure’, og ligesom den, så skulle ‘The Square’ sætte fokus på og kommentere vores nutidige samfund. 

Thelma

30. november

Joachim Trier er en fantastisk fortæller. Han skaber film som er så virkelighedsnære og tro, at man føler sig som del af filmen. Han har før arbejdet med det enormt realistiske, med skuespillere, man er i tvivl om spiller skuespil. ‘Thelma’ handler om en pige som flytter til Oslo og forelsker sig i sin klassekammerat. I forbindelse med de nye følelser, dukker der også mystiske evner op. Det bliver enormt spændende at se Trier behandle det overnaturlige.

Foto: Disney

Star Wars: The Last Jedi

13. december

Den næste film i Star Wars-rækken samler op hvor ‘The Force Awakens’ slap. Mon den kan skabe den samme nostalgi som den første? Og i lige så høj grad fan-begejstring? Vi glæder os til at se hvor fortællingen nu tager os hen, og endelige få et gensyn med Luke Skywalker!

Foto: Lionsgate

Wonder

25. december

Manden bag ‘The Perks of Being a Wallflower’ kommer med en umiddelbar rørende og autentisk fortælling med en fantastisk up-and-coming, Jacob Tremblay (fra ‘The Room’), i hovedrollen. Filmen handler om en 10-årig dreng med et deformt ansigt, som før kun har fået undervisning hjemme, men nu skal starte i skole.