Julie Christiansen. Mens vi lever
Copyright: SF film

Eksklusivt interview med Julie Christiansen

Skuespiller Julie Christiansen er kendt fra både film og tv, hun brød dog for alvor igennem i tv-serien ’Lykke’ fra 2011 og i foråret vandt hun en bodil for sin rolle i filmen ’Mens vi lever’. Her i august er Julie aktuel i Bille Augusts ’Lykke-Per’, som er baseret på Henrik Pontoppidans klassiker af samme navn. Vi har i denne forbindelse interviewet Julie omkring hendes karriere, mål og fremtidsdrømme.

Hvornår begyndte du at spille skuespil?

Jeg begyndte som meget ung, men fik min første rolle på tv, i en reklamefilm for Nybolig instrueret af Bille August da jeg var 14 år.

Hvad er det ved skuespillet der fascinerer dig?

Det fascinerer mig at kunne fortælle historier – det fascinerer mig at kunne bruge mit følelsesliv til at puste liv i en historie om andre mennesker.

Hvordan har det været som autodidakt skuespiller at arbejde sig frem i den danske skuespil/film branche?

Det har været usikkert, jeg har aldrig vidst om den rolle jeg spillede var den sidste jeg fik. Mange børneskuespillere stopper jo når de bliver voksne, men jeg har været ihærdig og heldig at kunne fortsætte. Og nu er jeg ikke så bange mere.

Hvordan arbejder du med dit skuespil som autodidakt skuespiller, modtager du undervisning eller følger du nogle bestemte teknikker?

Jeg har været på Esper Studio i New York, som er en skuespillerskole der underviser i Meisner teknik. Jeg læser mange bøger og så bruger jeg den intuition, som jeg har brugt siden jeg var barn.

Hvor finder du inspiration/hvem er dine inspirationskilder?

Mine inspirationskilder er altid forskellige fra projekt til projekt. Det kan være andre skuespillere, som jeg synes er fede, det kan være mennesker jeg kender i virkeligheden, som minder mig om min karakter, det kan være stemninger, musik, alt muligt. Jeg lægger mig aldrig fast.

Hvad er det vigtigste for dig i dit arbejde?

At være autentisk, at være fri og i kontakt med de følelser, som jeg skal bruge og at have gjort mit forarbejde.

Som du tidligere nævnte er du jo gået fra at være barneskuespiller og til at arbejde med både ungdoms- og voksenroller. Hvordan har det været i ’Mens vi lever’ at skulle spille mor?

Det er en naturlig transformation egentlig – det er jo bare mig.

Hvordan greb du egentlig hele arbejdet med rollen som Trine i ’Mens vi lever’ an?

Rent praktisk forberedte jeg mig godt ved at læse manus mange gange, gøre mig tanker om mål og følelser for min karakter, indre monologer, forhistorie og så videre. Jeg lærte også den lille dreng, som spiller min søn, virkelig godt at kende, så jeg var fri i min relation til ham og så han var tryg.

Der er mange alvorlige og dybtfølte scener i ’Mens vi lever’, hvordan får du adgang til disse følelser i dit skuespil?

Følelsesmæssigt har jeg ikke en formel. Nogle gange bruger jeg mig selv – nogle gange virker det perfekt, andre gange forstyrrer det mig, og så bruger jeg min empati til den karakter jeg spiller i stedet.

Her i august er du aktuel i Bille Augusts ’Lykke-Per’, hvordan fik du rollen?

Jeg arbejdede med Bille som barn, og en dag mødte jeg ham til en prisuddeling. Vi faldt i snak og efter 5 minutter sagde han, at jeg snart ville få en opringning om en casting på hans næste film. Efter to castings (en alene og en med Esben Smed, som spiller Lykke-Per) fik jeg besked om, at jeg havde fået rollen.

Hvordan var det for dig at indspille en film, som foregår i en helt anden tidsalder?

Det var et eventyr og en drøm der gik i opfyldelse. Og i dag har jeg nyvunden respekt for kvinderne på den tid, der skulle gå med korset hver eneste dag.

Var der forskel på den måde du greb denne rolle an på, kontra din rolle i ’Mens vi lever’, netop fordi ’Lykke-Per’ foregår i en anden tidsalder?

Jeg forberedte mig på at tale anderledes på grund af tiden, men bortset fra det, var der absolut ingen forskel. Det er jo bare mennesker med følelser hvornår filmen end foregår.

Hvordan var det at arbejde sammen med Bille August?

Det var en drøm at arbejde med Bille. Han er utrolig dygtig, empatisk, rolig, sjov, klog og rar, og så har han en arbejdsmoral og et overskud jeg beundrer helt enormt. Han har altid tid til at snakke ved kaffe-bordet og fik mig til at grine hver eneste dag. Udover det, er han utrolig anerkendende og har en evne til at få alle på et set til at føle sig værdsat og godt tilpas.

Hvad er dit næste projekt?
Jeg medvirker i nogle nye tv-serier der kommer omkring efterår og vinter, og så har jeg netop afsluttet optagelserne på en ny spillefilm med blandt andet Johannes Nymark og Preben Kristensen.

Hvilke skuespil drømme stræber du efter stadig at opnå?

Jeg ville elske at arbejde i udlandet og på andre sprog. Det er en drøm jeg håber vil gå i opfyldelse en dag, og så drømmer jeg om, at blive dygtigere og klogere og udvikle mig som skuespiller resten af mit liv.

Headerfoto: Emilia Maria Staugaard

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.