Things Heard & Seen. Amanda Seyfried. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix Fotograf: Anna Kooris

Filmanmeldelse: Things Heard & Seen

Din bedømmelse0 stemmer
2

Netflix’ nye Gyser ’Things Heard & Seen’ tager udgangspunkt i den stereotypiske haunted house trope; så er spørgsmålet jo bare om den formår at gøre noget nyt og originalt med det?
Vi ser bl.a. Amanda Seyfried (Mamma Mia) og Natalia Dyer (Stranger Things) på rollelisten. Filmen udkom på Netflix d. 29. april 2021.

Hvad handler den om?

Parret George og Catherine har truffet en beslutning om at flytte. De køber derfor et hus i nærheden af George’s nye job, og flytter derhen med deres datter. Til at begynde med virker det hele normalt, men inden længe begynder ting at blive mærkelige og Catherine bliver mere og mere usikker på hvad der foregår i huset, og om hun overhovedet kan stole på George.

Kan jeg anbefale den?

Det korte svar: nej, jeg kan bestemt ikke anbefale den. Jeg er generelt ikke den store gyser entusiast, men der plejer dog at være bare et eller andet ved de film som jeg ser, som jeg bryder mig om, men lige præcis med denne film er det meget svært at komme i tanke om noget som fungerede. Det eneste som ikke var direkte dårligt men snarere middelmådigt, var skuespillerpræsentationerne og det visuelle. Rhea Seehorn (Better Call Saul) leverede dog en temmelig god skuespillerpræsentation, som gør at man håber på at se mere til hende i fremtidige film.

Things Heard & Seen. Amanda Seyfried. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Fotograf: Anna Kooris

Det største problem med filmen er at den prøver at fodre os af med et plot, som vi har set en million gange før: en lille familie som flytter ud til et alt for stort hus, hvor der begynder at ske mærkelige ting, såsom radioen der tænder af sig selv, stole der vælter, osv. osv. Der sker egentlig ikke det helt store. Det er et koncept som er ”done to death”, og den eneste måde at det kan blive bare en lille smule interessant, er ved et seriøst godt plottwist, reelle jumpscares, karakterer der ikke er dumme. Anything, you name it! Denne film har ingen af de ting.

Det er en film som selv kæmpe gyser fans formentlig vil synes er meget kedelig og forudsigelig. Den er på ingen måder uhyggelig, karaktererne er flade og uinteressante, og efter at have set de første 10 minutter, kan man forudsige hele filmens handling. Den mangler originalitet og bringer desværre intet nyt eller interessant til genren. Så på trods af at mange godt kan lide gyserfilm, kommer den her nok til at gå i glemmebogen forholdsvis hurtigt for de fleste. Det er ærgerligt da den både har Amanda Seyfried, Natalia Dyer og Rhea Seehorn på rollelisten, og de alle sammen er gode skuespillerinder, som plejer at være med i forholdsvis interessante film og serier.

Kort fortalt
Det er en kedelig og forudsigelig gyser, som desværre har meget få ting som fungerer. Skuespillerne er dog udmærket og hjælper til at man kan se filmen til ende.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
2