'Alle hader Feminister'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Frederik Rothaus Katrine Juel

Serieanmeldelse: Alle Hader Feminister

Din bedømmelse2 stemmer
5

Hvad handler den om?

Komikeren Ane Høgsberg er feminist, men bange for at indrømme det. Hun er bange for at blive sat i bås med de skrigende og mavesure feminister, og vil hellere være en af de cool feminister. Hvad det præcis indebærer sætter hun sig for at finde ud af, ved at snakke ligestilling med forskellige kvindelige ledere, forfattere og politikere, der alle er feminister. 

Serien er en DR2+ serie der en digital tillægsside til DR2 kanalen, der kan ses på DRTV. 

'Alle hader Feminister'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Frederik Rothaus

Vil jeg anbefale den?

Altså det lyder jo temmelig tørt, for normalt i sådan nogle doku-serier er værten bare på rundtur mellem eksperter. Men her kommer vi helt tæt på ikke bare feminsime, men også Ane Høgsberg selv. Specielt forholdet til hendes kæreste bliver sat på prøve. For Ane starter ud med at smide alt ud hun har købt, som en mand i sidste ende har tjent penge på. Og da snakken falder på barsel er det spændende at se hvordan kæresten er med på at dele det lige imellem dem, men ikke vil give håndslag på det, før han er blevet lovet sex og McDonalds til aftensmad.

'Alle hader Feminister'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Frederik Rothaus Katrine Juel

I Anes tur rundt til forskellige eksperter bliver det heller ikke for tørt. For selvom det er tung og svær viden der bliver præsenteret, så er Ane klippet ind for helt pædagogisk, at guide os igennem det. For jeg vidste ikke, at ud af de 134 børsnoterede virksomheder i Danmark er kun 3 af dem ledet af kvinder. Eller at barsel er grunden til at kvinder tjener mindre end mænd. Eller at sikkerhedsseler kun er designet til mænd. Det er et svært emne at diskutere, og jeg kan da mærke på mig selv, at det er svært at overskue hvad det helt præcist er, der så uretfærdigt. Desværre mangler jeg at hun er ude og snakke med nogen som rent faktisk hader feminister. Det ville have været en interessant diskussion at se. 

'Alle hader Feminister'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Fotograf: Frederik Rothaus

Vi kommer godt rundt om en masse emner, men specielt had på nettet er sgu lidt barsk. Vi ser hvordan en kvindelig debattør læser kommentarer fra en debat om barsel op. At se hvor ked af det hun bliver er meget oprørende. For det er ikke en nem kamp at tage op, og helt ærligt, efter at have set denne serie, kan jeg faktisk godt forstå at man kan bliver mavesur og bitter af at kæmpe kampen for ligestilling. 

Men de mange emner kommes der fint omkring og jeg er 100% blevet klogere på feminisme. Og nu tør jeg også godt at sige at jeg er feminist. Det er så simpelt, man kan spørge sig selv “Tror du på ligestilling for alle?”. Hvis du svarer ja, så er du feminist.

Så ja, jeg vil klart anbefale ‘Alle Hader Feminister’. For guds skyld se den, og bliv klogere på hvordan vi i fællesskab kan gøre verden til et rigere og bedre sted. 

'Alle Hader Feminister' - Kan streames på DRTV
Kort fortalt
'Alle Hader Feminister' er først og fremmest informativ. Man lærer rigtig meget af den. Den er også vittig, sjov og personlig. Ane guider os godt igennem emnerne. Og det er så utrolig vigtigt at vi tager den viden til os og lærer af den.
Sanlet bedømmelse
Din bedømmelse2 stemmer
5
More Stories
Filmanmeldelse: A Simple Favor