Se anmeldelsen på Filmpuls.dk!
© Amazon Studios, Amazon Prime Video

Serieanmeldelse: Truth Seekers

Din bedømmelse0 stemmer
4

Nick Frost og Simon Pegg er tilbage, denne gang i TV-formatet. ‘Truth Seekers’ er en hyggelig lille fortælling om noget så vildt som spøgelser, konspirationsteoretikere og tankekontrol-teknologi. Serien kan opleves på Amazon Prime Video.

Hvad handler den om?

Gus Robert (Nick Frost) er kabelinstallatør extraordinaire, og i sin fritid jager han spøgelser. En dag påbudder hans toupe-klædte chef, Dave (Simon Pegg), at Gus skal arbejde sammen med et nyt skud på stammen, Elton John (Samson Kayo). Makkerparret er ikke ligefrem af samme støbning og skal nu finde en måde at enes på – alt imens Gus fører Elton John ind i det okkultes verden af spøgelser og konspirationer. Samtidig flygter en kvinde fra en række usynlige spøgelser, som forsøger at dræbe hende.

Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk!
© Amazon Studios, Amazon Prime Video

Vil jeg anbefale den?

Serien er både finurlig og hyggelig, men får ikke rigtig indfriet sit potentiale. Som med andre Simon Pegg og Nick Frost produktioner er det en blanding af skæve replikker, elskværdige karakterer og mærkelige situationer, som bærer showet.  Især konceptet er et friskt pust, hvor konspirationsteorier, spøgelser, humor og kejtede tv-installatører krydres sammen på en opfindsom måde.

Modsat deres tidligere projekter, er det nu Nick Frost som er i centrum. Værd at bemærke er også, at makkerparret ikke arbejder sammen med Edgar Wright. Det er i stedet Jim Field Smith, som har stået for instruktionen, ligesom Nat Saunders og James Serafinowicz har været med på manuskriptet.

Selvom showet ikke har samme unikke stil som Edgar Wright,  ligner showet stadig en produktion fra comedy duoen.  Der er fint styr på virkemidlerne til både komik, humor og action hele vejen igennem.

Skuespillet er der heller ikke noget at sætte en finger på. Vi kender efterhånden kvaliteterne hos Nick Frost og Simon Pegg, men også Samson Kayo gør det godt som den godmodige kluddermikkel, Elton John.  Malcolm Mcdowell (A Clockwork Orange) gør ligeledes en god figur som Gus’ pensionerede far og teknologiske analfabet, som ikke længere forstår sin søn.

Plottet er til gengæld lidt sløvt i optrækket. Vi skal helt ind i tredje afsnit, før handlingen for alvor kommer i gang. Det kunne have gavnet showet, hvis vi fik en bedre forståelse for Gus’ interesse for at jage spøgelser. For en, som bruger så meget af sin tid og ressourcer på så skør en hobby, bør der stikke noget meget alvorligt under. Men som med så mange andre dramatiske knudepunkter, bliver der skøjtet lige lovligt let hen over dem i serien. 

Vi kommer heller aldrig rigtig tæt på de andre karakterer. Vi forstår sjældent, hvad de gerne vil, og hvor de vil hen med deres liv. Det får til tider karaktererne til at virke en smule statiske og den overhængende historie en smule uklar.

Serien er noget af det bedste makkerparret har lavet, men uden at stryge helt til tops. ‘Shaun of the Dead’ står stadig som kronen på værket i makkerparrets filmkatalog. Hverken komikken eller dramaet i ‘Truth Seekers’ rammer samme højder som i zombiekomedien fra 2004. Til gengæld ser det ud til, at der kommer mere af historien. Serien slutter i den grad med et oplæg til en efterfølger, hvor det kunne tænkes at persongalleriet foldes ud i større grad. Og denne anmelder skal da i hvert fald tage et kig med.

Kort fortalt
‘Truth Seekers’ er en hyggelig lille fortælling om noget så vildt som spøgelser, konspirationsteoretikere og tankekontrol-teknologi fra komedieduoen Nick Frost og Simon Pegg.
Din bedømmelse0 stemmer
4
More Stories
Skribentens filmhylde: Jack Frost