The Handmaid's Tale
Copyright: HBO/Hulu

Vi anbefaler: The Handmaid’s Tale

‘The Handmaid’s Tale’ er en betagende, skræmmende og relevant serie, som du lige nu kan fange de fire første afsnit af på HBO Nordic – og det skal du gøre, for den kan meget vel blive årets bedste nye serie!

Den Hulu-producerede serie er baseret på Margaret Atwoods roman fra 1986 og foregår i en dystopisk fremtid, men handler på mange måder om verden i dag. Vi følger kvinden med tilnavnet Offred, der er én af de få fertile kvinder tilbage i Gilead – et fundamentalistisk og totalitært samfund, hvor eliten hersker. Kvinder er blevet frataget alle rettigheder, og deres eksistensberettigelse beror på deres evne til at føde børn. Offred, der spilles med både humor og seriøs følsomhed af Elisabeth Moss, tvinges til at lægge sit gamle liv og sin familie bag sig, for at tjene en magtfuld kommandant (Joseph Fiennes) og hans kone, der ikke er i stand til at få børn.

Moss har heldigvis sine allierede blandt de andre såkaldte trælkvinder, bl.a. i skikkelse af Alexis Bledel fra ‘Gilmore Girls’ samt Samira Walley og Madeline Brewer, som vi kender som Poussey og Tricia i ‘Orange is the New Black’. Der tegner sig dog hurtigt en dyster fremtid for dem alle, mens den for Offred kommer langsomt snigende med en horrorfilms rædsel, der blot gøres stærkere af, at det hele synes så virkeligt.

Atwoods roman har fået en glimrende opdatering af Bruce Miller, der sammen med Reed Morano, der er instruktør på de tre første episoder, har givet historien nyt liv med en kraft, så den virkelig når under huden.

Den byder desuden på en ualmindelig velfungerende voice-over, der giver os Offred’s inderste tanker og frustrationer, men også kløgtig comic-relief. Det visuelle er ligeledes i top og det samme er den underlæggende musik, der gør hele fremtidsverdenen desto mere dyster.

Serien er på i alt 10 afsnit, og du kan se et nyt hver onsdag på HBO Nordic.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.