The Little Things. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk.
© 2021 Warner Bros., Nicola Goode

Filmanmeldelse: The Little Things

Din bedømmelse5 stemmer
3

The Little Things

John Lee Hancock, måske bedre kendt for at have skrevet ”The Blind Side”, har skrevet denne film som er en blanding af både krimi, drama og thriller. Med en rolleliste der siger spar to er forventningerne høje.

Hvad handler den om?

Politimanden Joe Deacon (Denzel Washington) bliver sendt til Los Angeles for at samle bevismateriale til en sag. Hvad der skulle have været en hurtigt overstået affære, bliver pludseligt lidt mere indviklet. Joe Deacon støder på efterforskeren, Jim Baxter (Rami Malek), som er midt i en mordsag, der skaber ragnarok i byen. Jim Baxter lægger mærke til Joe’s gode instinkter og evne til at se de små ting, og inviterer ham derfor uofficielt til at hjælpe med efterforskningen. Som historien skrider frem bliver Joe Deacon yderst påvirket af sagen. Flashbacks indikerer, at han har stødt på en lignende sag tidligere i sit liv.

The Little Things. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk.
© 2021 Warner Bros., Nicola Goode

Vil jeg anbefale den?

Selve plottet i filmen har nogle yderst interessante attributter. Man kan drage lidt paralleller til filmen ”Zodiac”, både som genre, men også i plottets tilgang. Dog vil jeg sige, at der i denne film er en masse løse ender, som der ikke bliver bundet knude på. Man sidder lidt tilbage med en uforløst fornemmelse, hvilket jeg synes er utrolig ærgerligt. Historien i sig selv er på mange tidspunkter medrivende og spændende, men den mangler bare noget. Det er som om, at der er dele af historien, der er blevet udeladt af en uforklarlig grund. Også på det tekniske aspekt, falder filmen lidt til jorden. Filmredigeringen bliver 60’er-agtigt og giver filmen en forældet vibe, og ikke på den gode måde, hvis du spørger mig. Det der nok gør filmen interessant, er den helt fantastiske rolleliste. Denzel Washington spiller politimanden, Joe Deacon, med en hvis undertrykt pinsel, som kun han kan. Rami Malek spiller rollen som den, måske lidt selvhøjtidelige, efterforsker. Han får lov til at vise sin alsidighed og bringer liv til en karakter, som godt kunne være blevet livløs. Sidst, men bestemt ikke mindst, ser vi Jared Leto levere en fantastisk performance, som en dyssocial personlighed, der tænder på vold og kriminalitet. Deres præstationer er det, der gør det til en film, man har lyst til at se.

Når alt kommer til alt er dette en ganske udmærket film. Den er ikke kedelig, men man sidder heller ikke på kanten af stolen for at følge med. Denne film er klart en film jeg vil anbefale til dem, som ønsker at se nogle fantastiske skuespillere i aktion, men ikke til dem der vil se en fantastisk film.

"The Little Things" kan ses nu på Viaplay.
Kort fortalt
”The Little Things” er en ganske fin film, hverken kedelig eller neglebidende spændende. Plottet er måske ikke revolutionerende, men er til tider utroligt spændende. De tre fænomenale skuespillere er hvad der gør denne film seværdig. Se den, hvis du sætter pris på dygtige skuespillere.
Samlet vurdering
Din bedømmelse5 stemmer
3