Miracle workers
Copyright: HBO

Serieanmeldelse: Miracle Workers

Når du dør bliver du en engel og kommer i himlen. Ihvertfald i denne serie fra TBS, der kan streames på HBO Nordic. I denne serie har englene dog ikke vinger, men navneskilte, fagforeninger og evalueringssamtaler der skal passes. Alt sammen for at få tandhjulene i Heaven inc. til at gå som smurt. Som chefen for det hele sidder Gud på randen af et sammenbrud der kan få katastrofale konsekvenser for livet på jorden.

Koncept

Himlen er et stort firma der har en afdeling for alt. Og jeg mener alt! Vi starter med at følge englen Eliza (Geraldine Viswanathan) der bliver forflyttet fra Afdelingen for Jord til Afdelingen for Bønner. Her møder hun englen Craig (Daniel Radcliffe) der sidder alene på kontoret. Da Gud (Steve Buscemi) bekendtgør at han har tænkt sig at springe Jorden i luften. Men hvis Craig og Eliza kan besvare en bøn om få to mennesker til at blive forelsket, slukker Gud for bomben.

Jeg kan faktisk godt lide ideen med at Gud er blevet træt af jorden, og dets indbyggere. For hvis han sidder deroppe og ser hvad vi har gjort med hans skabelse, så kan han heller ikke være særlig tilfreds med os. Men hele konceptet med man dør og kommer til at arbejde i Heaven Inc., stiller altså nogle spørgsmål som ikke bliver besvaret. Eksempelvis med andre religioner, eller om man også kan komme i helvede?
Men at få to, meget generte, mennesker til at forelske sig er en rigtig god ide, som giver adgang til en masse forhindringer der skal løses inden de to kan få hinanden.

Udførelse

Humoren er så dum at det er sjovt. Dog ikke på en dårlig måde så man tænker “hvad fanden har de gang i?”. Dumheden er virkelig sjov og underholdende. Det meste af det står Steve Buscemi for, da han er ganske forudsigeligt uforudsigelig. Daniel Radcliffe skal også nævnes, da han er god til at levere åndssvage replikker på en sjov og overbevisende måde. Daniel Radcliffe passer også godt i rollen som en akavet huleboer, der bliver begejstret over endelig at have besvaret en bøn om forsvundne bilnøgler. Rollen som den akavede hovedperson er dog en vi har set ham i før, men han gør det altså også godt i sådan en rolle. I rollerne som de to generte mennesker Laura og Sam, ses den ikke videre kendte Sasha Compére, og Jon Bass der er kendt for sin rolle i Baywatch. De to er også fine i rollerne. Specielt Sasha Compére vækker medfølelse hos mig.
Små detaljer som de forskellige afdelinger i Heaven Inc. er også skøre og finurlige. For ja selvfølgelig er der en nogle der står for Afdelingen for Kønsdele.
Det visuelle fungere også fint. Guds bolig i himlen ligner en luksuriøs villa, mens afdelingen for bønner kun har gammeldags teknologi til rådighed. Det er med til at understrege at Gud har givet op og ikke gider bruge tid på andet end sig selv.

Kontinuitet

Med en episode længde på omkring de 20 minutter bruges hver episode på at løse en udfordring for Laura og Sam. Eksempelvis forelsker Laura sig i en pralende rigmand, og Sams elskede Bedstemors tid på jorden løber snart ud. Etik er dog ikke noget der er tid til, men hvem bekymrer sig også om etiske spørgsmål, når jorden er ved at gå under? Energien holdes på samme niveau det meste af serien. Den sidste episode er dog lidt mere hektisk da hele planen helst skulle klappe, inden Gud trykker på knappen.

Fotocopyright: TBS, HBO

More Stories
Ny trailer til Dumbo