'Alfa'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: TV2 Fotograf: Emilia Staugaard

Serieanmeldelse: Alfa

Din bedømmelse7 stemmer
4

Hvad handler den om?

Adam og Jacob er brødre, men helt forskellige. Begge er de født ind i en kriminel verden hvor vold, stoffer og deres rocker-far har domineret.
Adam er blevet en ambitiøs børsmægler, der har fået konstateret galopperende stress. Han har stadig kontakt med sin mor og barndomsvenner, imens Jacob har vendt det kriminelle miljø og sin familie ryggen. Han vil gøre en forskel og er blevet politimand.

Da deres far dør finder Adam en masse hash i sin fars gemmer, og beslutter sig for at sælge dem selv. Med hjælp fra sin trofaste venner Simon og Oliver, bliver han suget ind i det farlige narkomiljø og må stå ansigt til ansigt med sin afdøde fars fjender, bandekrige og politiet, men også Jacob. For Jacob er blevet rekrutteret til politiets narkoenhed og er fast besluttet for at gøre op med sin fortid. 

'Alfa'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: TV2
Fotograf: Emilia Staugaard

Brødrene Avaz, som har skabt denne historie, står bl.a. bag film som ‘Kollision’ og ‘Mens Vi Lever’. De kaster sig før første gang over serieformatet. De tre brødre har alle skrevet, og imens Milad instruerer, har Medhi og Misam produceret. 

Vil jeg anbefale den?

Det store tema er brødre. Både foran og bag kameraet. Da storebroren Jacob forsvinder ud af Adams liv vender han sig i stedet til vennerne der bliver som en familie for ham. De er trofaste og loyale og de kunne ligeså godt være brødre. Imens mister Jacob loyalitet og tillid, og da hans nye politikolleger ikke stoler på ham opbygges hans vrede og had mod hans fortid. 

'Alfa'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: TV2
Fotograf: Emilia Staugaard

Det er stærke og personlige sager der skildres flot af skuespiller-brødrene Sebastian og Andreas Jessen. For ud over at de rent faktisk ligner hinanden, så spiller de også begge to på et rigtig højt niveau. Desværre har de nærmest ingen scener sammen, og jeg synes det er en skam ikke at gøre mere brug af så enestående en dynamik, når nu temaet er broderskab. 

Af resten af castet vil jeg nævne Besir Zeciri der spiller vennen Simon. Zeciri er energisk og selvom han i scener står stille, kan man mærke at han vil bevæge sig og udfolde sig. Lars Mikkelsen spiller Jacobs chef i enheden og er, som altid, svær at ignorer med sin rolige facade, hvor man kan mærke at noget bobler under. 

Seriens manuskript fungerer til tider. Der er mange lange monologer der flettes ind og de er simpelthen bare for lange. Der er helt sikkert en dybere mening med dem, men man mister altså koncentrationen inden det er overstået. De er unødvendige og gør afsnittene ret langtrukken. Men når manus derimod holder sig til at være enkelt og præcist, er det bedre. “Vi ses når du ligger ved siden af ham.” Så kold og barsk en replik vil jeg sent glemme. 

'Alfa'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: TV2
Fotograf: Emilia Staugaard

Serien er filmet meget gennemført. Der er brugt en masse energi på klipning, vinkler og omgivelser. Men faktisk føles det lidt for gennemført. Altså på den måde, at alting er lidt for pænt. Alles hjem står snorlige og er meget pæne og moderne. Selv rockernes. Der mangler kant synes jeg. Et eller andet der gør det ufint og upoleret.

Jeg synes til gengæld at lyden og musikken i serien er virkelig virkelig god, og meget intens. Seriens introsang er en fed version og ‘Hele Verden fra Forstanden’ af Tv2 og resten af soundtracket passer godt sammen med. 

'Alfa' - kan ses på tv2 zulu og streames på TV2 play fra d. 16. august
Kort fortalt
Brødrende Avaz har skabt en kynisk og intens historie om broderskab og fortid. Med de to Jessen-brødre i hovedrollerne, kommer vi tæt på et broderligt forhold som er helt ægte og stærkt. Men seriens mange og lange monologer kunne dog godt være undværet og det trækker desværre ned. 
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse7 stemmer
4
More Stories
exodus gods and kings Christian Bale Joel Edgerton
Se Christian Bale som Moses i ‘Exodus: Gods and Kings’