Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
© Niko Tavernise, Netflix

Anmeldelse: Trial of the Chicago 7

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4

‘The Trial of the Chicago 7’ er skildringen af de uretfærdigheder, som en gruppe demonstranter skulle lægge øre til under deres kamp for at stoppe Vietnamkrigen. Filmen kan opleves på Netflix.

 

Hvad handler den om?

Midt i Vietnamkrigens kaos vælger 8 militærnægtere at tage turen til Chicago for at demonstrere mod den politiske linje fra de folkevalgte politikere. Her mødes de af en politistyrke, som beslutter sig for at statuere et eksempel ud af dem, og filmen følger aktivisternes kamp mod et retssystem, som er alt andet end upartisk.

Filmen er baseret på virkelige hændelser og er endnu en i en lang række fortællinger om krigens ætsende effekt på den amerikanske sjæl blandet med et klassisk retssalsdrama, hvor billige tricks og korruption kan fælde hvem som helst.

Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
© Niko Tavernise, Netflix

Vil jeg anbefale den?

Filmen er god underholdning, men løfter sig aldrig rigtig over det. Filmen er skrevet og instrueret af Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball, Molly’s Game) og har den kvikke dialog og de glatpolerede karakterer, vi associerer med filmmageren. Man føler også med figurerne og deres kamp, specielt efter den til tider dehumaniserende behandling de bliver udsat for af det politiske etablissement. 

Skuespillet fejler heller ikke noget, og rollerne er godt besat af prominente navne som Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton og Eddie Redmayne. Specielt Eddie Redmayne er fantastisk som Tom Hayden, den samvittighedsplagede organisator, og er med til at give hele filmen et løft.

Filmens tema bliver dog aldrig for alvor foldet ud. Historien handler i bund og grund om, hvor langt det er forsvarligt at gå for at stoppe et større onde.

Den virkelige historie er pakket ned i hollywoodskabelonerne med de vante klicheer og formularer. Konfliktens aktører er skarpt opdelt i de gode og onde med Nixons hær af voldelige betjente og korrupte embedsmænd på den ene side overfor de fredselskende demonstranter på den anden.

Som i ‘The Social Network’ er der stor forskel på film og virkelighed, men i modsætning til filmen om Facebook skriver ‘The Trial of the Chicago 7’ sig ikke ind blandt Sorkins bedste.

Man sidder tilbage en smule skuffet over, at så dygtig en filmmager som Sorkin ikke formår at få noget dybere ud af historien. Sorkin kan dog trods alt stadig sit håndværk, og selvom det ikke blev til et mesterværk i denne omgang, leverer filmen stadig en god omgang underholdning.

Kort fortalt
'The Trial of the Chicago 7' er et retssalsdrama om den uretfærdige behandling, som en gruppe demonstranter udsættes for, da de tager kampen op for at stoppe Vietnamkrigen.
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4