'The Old Guard', Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo Credit: AIMEE SPINKS/NETFLIX ©2020

Filmanmeldelse: The Old Guard

Din bedømmelse0 stemmer
4

Charlize Theron styrer løjerne i Netflix’s nyeste actionbrag ‘The Old Guard’ der har premiere i dag. 

Hvad handler den om?

Andy (Charlize Theron) er ‘boss’ for en hemmelig gruppe af lejesoldater der også er udødelige. I flere århundrede har de beskyttet verden mod mange forskellige trusler. Men da gruppen bliver lokket i en fælde bliver deres identitet kendt, og så begynder jagten på dem. Samtidig får gruppen et nyt medlem, Nile (KiKi Layne), og sammen med hende må gruppen endnu engang bekæmpe verdens ondskab. 

Filmen er bygget på endnu en tegneserie. Det virker for tiden til at være Netflix’s favorit medie at finde materiale i. Det så vi tidligere på året da et andet actionbrag havde premiere, nemlig ‘Extraction’. Denne gang er det Greg Rucka der står bag den originale tegneserie, og han har også skrevet manuskriptet til denne film. 

'The Old Guard', Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo Credit: AIMEE SPINKS/NETFLIX ©2020

Vil jeg anbefale den?

Charlize Theron er det bærende element i denne film og har for længst bevist sit værd som hollywood-actionwoman. Både for nyligt med ‘Atomic Blonde og ‘Mad Max – Fury Road’ men også i film af ældre dato, som ‘Æon Flux’ og ‘Hancock’. 

Denne gang sparker hun også en seriøs omgang mås. Det er dejligt at se en kvindelig actionhelt, der ikke i forvejen er en remake eller en udgave-“bare-nu-med-kvinder”. I rollen som ‘Andy’ gør hun det også godt, og det er rart at se den ellers temmelig bryske karakter smile en gang imellem, uden at det betyder noget. I samme “womenpowerske” stil introduceres vi til Nile, der lægger ud med at afhøre en gruppe landsbyboer sammen med hendes kvindelige marinesodater-kollegaer. Fed representation! Nile er godt skrevet og spillet af KiKi Layne. Hun formår at få en følsomhed ind i rollen som den hårdtslående marinesoldat. Da der opstår gnidninger mellem Nile og Andy er denne kampsekvens fri for oversexualisering. Igen er det virkelig dejligt at se.
Det skyldes i stor grad den kvindelig instruktør Gina Prince-Bythewood, der bestemt ikke har været bange for at lade kvinderne være kvinder uden gøre dem til objekter. 

'The Old Guard', Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo Credit: AIMEE SPINKS/NETFLIX ©2020

Resten af gruppen består af parret Joe og Nicky (Marwan Kenzari og Luca Marinelli), og den sørgmodige Booker (Matthias Schoenaerts). Også her er karaktererne veludviklede og med fine baggrundshistorier, som Joe og Nicky der forelskede sig da de slogedes mod hinanden under korstogene, og Bookers historie om tabet af hans sønner. Booker bliver dog til tider meget melankolsk, og er en smule trættende i længden. Faktisk virker hele historien en smule selvhøjtidelig og kunne godt bruge et comic relief, eller bare en enkelt positiv vinkel på at være udødelig. For udødeligheden bliver diskuteret meget i filmen, og altid meget dystert i form af dine kære dør fra dig. Også det bliver trættende. Historien er også en smule forudsigelig, og når der går for meget snak i den, vil man bare gerne hen til slutningen. 

Siden filmen er bygget på hele 5 tegneseriehæfter, ville den nok havde klaret sig bedre i serieformat. Det kan man også mærke i filmens 2 timer og 5 minutter, der altså er for lang.  Men det ændre ikke på at filmen byder på god action, flotte detaljer og gennemført samarbejde.

'The Old Guard' - kan streames på Netflix fra den 10. juli.
Kort fortalt
Denne film er en rigtig fin film. Den har bestemt sine øjeblikke og det er dejligt at se en original kvindelig actionhelt. Den bliver dog for lang og en smule forudsigelig. Men dens flot koreograferede actionscener hjælper på sagen.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
4
More Stories
Trailer til Papillon