AJ and the Queen - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Saeed Adyani/Netflix

Serieanmeldelse: AJ and the Queen

Din bedømmelse0 stemmer
2

Den legendeariske Drag Queen, RuPaul tager på roadtrip med sin 10-årige buddy i bedste ‘Priscilla, Queen of the Dessert’-stil.

Hvad handler den om?

Ruby Red, med det mere borgerlige navn, Robert (RuPaul), er en aldrende drag queen performer. Da kæresten skrider med alle Ruby’s penge er han nødsaget til at tage på turne. Med sig har han en blind passager, AJ (Izzy G.). Hun er en rapkæftet pige på 10, der forsøger at stikke af fra sin heroin afhængige mor. Sammen kører de landet tyndt i en træt autocamper der er proppet med parykker og balkjoler, og med Rubys ex lige i hælene. 

Serien er en blanding af den platte og rappe, humor fra ‘RuPauls Dragrace’ og drama der spiller på de store følelser. 

AJ and the Queen - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Beth Dubber/Netflix

Vil jeg anbefale den?

Det er selveste RuPaul, der har skiftet den blonde paryk ud med en rød, der spiller hovedrollen som Ruby Red.
Jeg er personligt en kæmpe ‘RuPaul’s Dragrace’-fan og elsker humoren og energien i det. Men her må jeg indrømme at det ikke fungerer. Vittighederne dur bare ikke når de er “scripted”, og det falder alt sammen til jorden. Det sjoveste i serien er faktisk at spotte de mange ex-deltagere fra ‘Dragrace’, der bl.a. inkludere Bianca Del Rio, Latrice Royal og Trinity the Tuck. 

 Skuespillet fungere nogle gange, men det er som om Rupaul bare er bedre når han er ham selv. Ruby’s forhold til AJ virker ægte nok, men hans “sassyness” og comebacks til de “shady” queens, leveres enormt stift. 

AJ and the Queen - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Saeed Adyani/Netflix

AJ’s triste skæbne, der ellers skulle have virket som  indgangsvinklen til det dramatiske, drukner fuldstændigt i overflødige inspirational quotes alla “You don’t need to look for diamonds, you are the diamond”, og voice overs der er alt for kløgtige for en ti-årig

Mange af afsnittene har også den samme opbygning. Ruby vil det ene, AJ vil noget andet. Ruby får sin vilje, og ender med at indse at de nok skulle have gjort det AJ ville. Det er temmelig frustrerende, for når så endelig Ruby har fattet det og alt er godt igen, så starter det forfra i næste afsnit. På den måde er der ingen af karaktererne der udvikler sig eller lære noget. Afsnittene er også aaaalt for lange og kunne sagtens være kortet ned til den halve tid.
Så nej, jeg vil ikke anbefale denne serie, der mest af alt virker som en pengemaskine der ikke er lagt den store kærlighed i. 

'AJ and the Queen' - kan ses nu på Netflix
Kort fortalt
'AJ and the Queen' er en sød historie der desværre drukner i dårligt fungerer humor, for lange afsnit, og intetsigende inspirational quotes. Se hellere et afsnit af RuPaul's Dragrace, hvor det hele lander lidt bedre.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
2