Crime Scene
Episode 3 of Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. c. Courtesy of Netflix © 2021

Serieanmeldelse: Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Din bedømmelse1 Stem
2

I 2013 gik en mystisk overvågningsvideo fra Cecil Hotel viralt. Den viste den 21. årige studerende, Elisa Lam opføre sig på meget underlig vis og var det sidste materiale, man havde af hende, før hun på mystisk vis forsvandt. 8 år er gået, og Netflix leverer endelig en dokumentar, der dykker mere ned i sagen og fortæller om det berygtede hotel.

Hvad handler den om?

Der er sket flere mystiske ting på Cecil Hotel i Downtown Los Angeles. Det er næsten uforklarligt, hvor mange dødsfald og andre suspekte ting, der her har fundet sted. Herunder er sagen om Elisa Lam, der forsvandt og efterlod os med en meget mistænkelig video. De sidste spor af hende førte til flere konspirationsteorier om, hvad der mon kunne have være sket hende, og hvorfor hun opførte sig så underligt i hendes sidste timer.

Dokumentaren dykker ned i sagen og hotellets ry og overvejer de forskellige teorier, der er opstået.

Vil jeg anbefale den?

Selve historien om Elisa Lams forsvinding samt myterne om Cecil Hotel er i sig selv meget interessante. Dette er dog stort set det eneste, dokumentaren har at byde på. En stor del af historien skildres via YouTube-klip fra youtubere, der har fortalt om sagen. Dette virker for mig ikke blot som en ret doven form for storytelling og research arbejde, men det efterlader mig også med følelsen af, at jeg kunne have nøjes med at se en af disse videoer frem for en 4-timer lang dokumentar.

Efter min mening er der slet ikke nok information om sagen til at kunne retfærdiggøre en serie på 4 afsnit a 60 minutter. En dokumentarfilm på 1,5 time havde måske været mere passende for at give en præcis genfortælling af sagen samt udforske teorierne og Cecil Hotel. I stedet ender vi med en miniserie, der strækkes så langt, den kan, ved at fremføre små betydningsløse pointer og dertil køre lidt for længe rundt i nogle af disse. På den ene side ønsker man, at affærerne på hotellet, samt rygterne og detaljerne om det, havde været mere dybdegående. På den anden side accepterer man også, at der egentlig ikke er meget mere at tilføje, og dermed føles det mere eller mindre ligegyldigt at have så meget fokus på selve hotellet, når det tydeligvis kun er sagen om Elisa Lam, de ønsker at fortælle.

Personligt ville jeg ønske, at de havde dykket mere ned i, hvem Elisa var som person. Flere personer i dokumentaren fortæller, hvordan de via hendes sociale medier alene nærmest har fået et personligt forhold til hende. Det samme forhold mærker jeg dog ikke som seer, på trods af den medlidenhed, man unægteligt føler over den tragiske hændelse.

Kender man allerede til sagen om Elisa Lam, tilfører denne dokumentar ikke særlig meget ny viden, pånær måske en konklusion om, hvad der egentlig skete. Som jeg ser det, skulle dette måske nærmere have været en dokumentar om konspirationsteorier og internettets pålidelighed med udgangspunkt i sagen. Dette hælder den også til at være. Problemet er bare, at den ikke 100% forpligter sig til dette budskab, og af den grund føler man sig en smule snydt.

Dermed ikke sagt, at dokumentaren ikke formåede at fange mig enkelte steder. Men min interesse skyldes nok nærmere den spændende historie og er knap så meget dokumentarens fortjeneste. “Crime Scene” fortæller efter min mening ikke historien bedre, end en 20 minutter lang YouTube-video kunne have gjort. Derfor sidder jeg halvvejs inde i sidste afsnit med en følelse af at have spildt min tid.

'Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel' kan ses nu på Netflix
Kort fortalt
"Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel" beretter om Elisa Lams forsvinden, hotellets mest kendte sag. Dokumentaren kunne godt have været kortere, hvilket ville have gjort den mere præcis og spændende, og dermed mere at foretrække over en youtube video eller artikel.
Din bedømmelse1 Stem
2
More Stories
‘Candyman’ trailer 2