Jane the virgin
Copyright: CW

Serieanmeldelse: Jane the Virgin sæson 5

Din bedømmelse3 stemmer
5

Hvad handler den om?

Efter at have fulgt Jane Gloriana Villanueva i fem år igennem mange store følelser og livsomvæltende begivenheder, er vi nu nået til vejens ende. Sidste sæson af ‘Jane the Virgin’ er kommet på Netflix, og det er desværre tid til at sige farvel. 

Jane og Rafael er endelig fundet sammen, og er i gang med at bygge deres liv. Men pludselig sker det, som altid skal ske i en telenovela – Michael, Janes døde mand, dukker pludselig op og er i live, men med hukommelsestab! 
Rogelio går i gang med optagelserne på ‘The Passion of Steve & Brenda’, og naturligvis fortsætter problemerne med hans medskuespillerinde River Fields. Petra kæmper for sit forhold med JR og Alba kæmper med sine følelser for Jorge.

Som altid er der masser tårer, grin, chokerende nyheder og drama.

Jane the virgin
Copyright: CW

Vil jeg anbefale den?

Jeg har været forelsket i ‘Jane the Virgin’ fra starten. Serien leger meget bevidst med sin egen genre, og gør både kærligt grin med telenovelaer (latinamerikansk soap opera) samtidig med selv i høj grad at gøre brug af alle klichéerne. Det er yderst vellykket. Man kommer hurtigt til at holde så meget af alle de fantastiske karakterer, som har så meget sjæl og varme. Det er som en lille familie, man selv bliver del af. 

Denne sidste sæson sparrer på intet, og fortsætter i de velkendte spor, med nye overraskelser og twists. Niveauet holdes hele vejen igennem, både på historie, opfindsomhed og skuespil. Jeg var virkelig ked af at finde ud af, at det var den sidste sæson, det gør ondt at skulle sige farvel til sådan en kær ven. Dog er jeg samtidig postivt overrasket over hvor enormt vellykket en afrunding de får skabt. Jeg synes det er sjældent slutningen på en serie fungerer – efter at have løbet igennem mange sæsoner og bygget så mange plottråde op, føles det ofte som uforløst når det pludselig ender. Men slutningen på Jane the Virgin er yderst tilfredstillende og giver alle karaktererne en fantastisk og velfortjent lykkelig slutning. Man føler man forlader dem alle, præcis hvor og hvordan de skal være.

Jane the Virgin sæson 5 - kan ses på Netflix
Kort fortalt
5. sæson af Jane the Virgin er en yderst tilfredstillende og hjertevarm afslutning, som holder niveauet til og med sidste episode.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse3 stemmer
5