Living with Yourself, netflix, Paul Rudd, filmpuls.dk
Copyright: Netflix

Serieanmeldelse: Living with Yourself

Din bedømmelse0 stemmer
4

Ville det ikke bare være nemt hvis en enkelt spabehandling kunne få overskuddet og glæden tilbage i livet. Men hvis du så finder ud af du er blevet klonet, bedøvet og begravet og klonen efterfølgende har overtaget dit liv, ville du måske genoverveje situationen. Det er præmissen i Netflix’s nye serie ‘Living with Yourself’ der har Paul Rudd i hovedrollen(erne). 

 

Hvad handler den om?

Den udbrændte Miles, der er kørt fast i både jobbet og ægteskabet, får et tip fra en kollega om en spa behandling. Behandlingen har forvandlet den før ligeså udbrændte kollega til et glad og overskudsagtigt supermenneske. Miles beslutter sig for at bruge hele hans og konens opsparing på samme spaophold. De penge skulle ellers have været brugt til fertilitetsbehandlinger. Hvad han ikke ved er at folkene bag spaen, kloner ham, prøver at slå ham ihjel, og erstatte ham med den nye og bedre Miles. 

Præmissen lyder som sci-fi film som ‘Den 6 Dag’ eller ‘The Island’ som har fået et skud nutidig hverdagsrealisme og tragikomik. Serien har Paul Rudd i hovedrollen som både den originale og nye Miles. 

Vil jeg anbefale den?

Ja det vil jeg gerne. Serien første afsnit er for mig det sjoveste og det der indeholder mest grine komik. Derfra bevæger serien sig mere over i det tragikomiske, og derefter til det helt tragiske. De første par afsnit handler mest om Miles eksistentielle krise og om hvem han er, og gerne vil være. Han prøver at finde ud af det mens han sender klonen afsted på sit arbejde. Dette virker lidt som noget skaberen gerne vil have med, men ikke det der skal bruges mest energi på. Disse afsnit er lidt mere forudsigelige, hvorimod i de sidste afsnit bliver der skruet op for mystikken og cliffhangere. 

Living with Yourself, netflix, Paul Rudd, filmpuls.dk
Copyright: Netflix

Fortælleformen kan jeg faktisk meget godt lide. Hvert afsnit følger enten originale Miles, klonen eller Kate. Alt hvad der synes underligt eller overraskende i et afsnit om Miles, får vi en opfølgning på i det næste afsnit, der kan forklare hvorfor ham og Kate pludseligt havde skændtes om vasketøjet.

Paul Rudd gør det rigtig godt som de to udgaver af Miles. Man er aldrig i tvivl om hvilken Miles vi følger. Det er bl.a. tydeligt igennem hans hår, der er trist og fladt som originale Miles, og livligt og fyldigt hos klon Miles. Men også hans gang, holdning og væremåde ændres mellem de to kloner. Det er der man virkelig ser skuespillet trænge igennem. Også Aisling Bea i rollen som Miles kone Kate skal nævnes. Hun brænder igennem med sin syngende irske accent og får karakteren til at virke enormt ægte. Både når hun er overbærende og også urimelig. 

Living with Yourself, netflix, Paul Rudd, Aisling Bea, filmpuls.dk
Copyright: Netflix

Seriens længde på 10 afsnit på de omkring 25 minutter er også en god ting. Den er hurtigt “binget” færdig og man skal ikke til at investere en masse tid i den. Man kan sagtens fortælle en historie på denne længde, og det er en smule befriende at man ikke skal til at slide sig igennem en masse tung dialog. 

Så i bund og grund, hvis du godt kan lide Paul Rudd, en ikke for lang “run-time” det tragikomiske så er ‘Living with Yourself” en udmærket serie.

Kort fortalt
Selve præmissen for serien er et realistisk bud på hvad sker hvis kloner tager over. Paul Rudd og Aisling Bea er begge to rigtig gode i denne serie. Serien føles ikke så sjov som den er tragisk, men det gør ikke så meget, for historien i sig selv er rigtig god også.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
4
More Stories
crimson peak trailer
Trailer til gotisk gyser af Guillermo del Toro