The Good Place, NBC, Netflix, filmpuls.dk
Copyrigth: Colleen Hayes/NBC (c) NBCUniversal Media, LLC

Serieanmeldelse: ‘The Good Place’ sæson 2

Din bedømmelse0 stemmer
5

!Spoiler alert! Har du ikke set NBC’s komedieserie ‘The Good Place’ bliver du nu gjort opmærksom på at denne artikel indeholder spoilers fra sæson 1. 

Hvad handler den om?

Vores hovedperson, Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), der døde og troede hun endte i himmelen, eller “The Good Place” fortsætter med at afsløre dæmonen Michael (Ted Danson) i, at han i virkeligheden har placeret hende i helvedet, altså “The Bad Place”. Hans eksperiment om at mennesker kan torturere hinanden i helvedet, i stedet for at dæmonerne gør det, bliver ved med at mislykkedes. Eleanor og vennerne Chidi (William Jackson Harper), Tahani (Jameela Jamil) og Jason (Manny Jacinto) bliver ved med at regne ud hvad der foregår. Michael’s forhold til chefen, Shawn, bliver forværret af alle de forulykkede eksperimenter. Det tvinger ham til at arbejde sammen med Eleanor om at finde en udvej og komme til det virkelige “The Good Place”. 

Skaberen bag er Michael Schur der bl.a. står bag den amerikanske udgave af ‘The Office’ og andre komedieserier som ‘Brooklyn Nine-Nine’ og ‘Parks and Recreation’.

The Good Place, NBC, Netflix, filmpuls.dk
Copyrigth:
Colleen Hayes/NBC (c) NBCUniversal Media, LLC

Vil jeg anbefale den?

Ja det vil jeg helt bestemt. 

Denne komedieserie bevæger sig lidt væk fra andre komedieserier, da der lægges lidt mere vægt på historien. Det er historien der er fremdriften, hvorimod andre serier af Michael Schur’s har været mere karakterdrevne. Jeg kan godt lide at der er lidt mere guf på, og at der bliver taget nogle chancer med plottwist. Da 1. sæson endte med et stort plottwist har serien været nødt til at skabe nogle nye rammer. Det er lykkedes for dem, og serien har løftet sig og blevet endnu bedre end første sæson, da der nu er plads til lidt flere chancer. Dette gør dog også at hele serien virker en smule mere skrøbelig, da man ikke bare kan falde tilbage på karakterne og “få Ross og Rachel til at blive forelskede endnu engang” for at få grobund til endnu en sæson. 

Nu får jeg det til at lyde som karaktererne nærmest er ikke eksisterende. Sådan er det slet ikke. Skuespillerne gør det rigtig godt og rammer timingen perfekt. Kristen Bells nuttede ydre passer slet ikke til hendes sassy “Arizona-Thrashback”-karakter (Deres ord, ikke mine) som øger det humoristiske. Ted Dansons udtrykker sig specielt godt gennem øjnene når det går op for gruppen at Michael igen har taget røven på dem. Manny Jacinto’s rolle Jason, synes jeg er den sjoveste. William Jackson Harpers rolle Chidi er ekspert i etik. Igennem ham får serien mulighed for at stille karaktererne, og os seere, en masse spørgsmål om etik og moralsk god opførsel. I afsnittet “The Trolley Problem” bliver han virkelig sat på prøve.

The Good Place, NBC, Netflix, filmpuls.dk
Copyrigth:
Colleen Hayes/NBC (c) NBCUniversal Media, LLC

Desuden er serien spækket med gode vittigheder, personlige dilemmaer og små løftede pegefingre til vores menneskeheds måde at agere på.

Kort fortalt
Serien her skiller sig lidt ud fra andre serier, da der lægges vægt på historien i stedet for karaktererne. Det er med til at efterlade et dybere indtryk hos seeren, fordi man hele tiden gerne vil vide hvad der sker bagefter. Fundamentet er derfor mere skrøbeligt fordi man sidder og håber på at det kan fortsætte i samme spor. Men med hjælp fra de dygtige skuespillere og gode forfattere på serien, ser jeg ingen grund til bekymring.
Samlet Bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
5
More Stories
Tony Revolori Saoirse Ronan - The Grand Budapest Hotel
Interview med Tony Revolori og Saoirse Ronan fra ‘The Grand Budapest Hotel’