Anna Kendrick og Blake Lively i 'A Simple Favor'. Filmpuls.
Copyright: Lionsgate

Filmanmeldelse: A Simple Favor

Din bedømmelse0 stemmer
4

En ensom singlemor og en intens power-woman. Begge med hemmeligheder de ikke vil have ud i dagslyset. Filmen, der har Anna Kendrick og Blake Lively i hovedrollerne, kan du se på Viaplay.

Hvad handler den om?

Stephanie (Anna Kendrick) er alenemor der har en populær DIY-Vlog og som engagerer sig 100% i sønnens skole. Igennem sønnen bliver hun hun gode venner med den mystiske Emily (Blake Lively) der også har en søn i samme klasse. Hun er en succesfuld powerkvinder der har en lækker mand og et flot hus, og ser ud til at have det hele. Men da Emily pludselig forsvinder beslutter Stephanie at gøre alt for at finde hende. Men vil Emily overhovedet findes?

Filmens omdrejningspunkt er hemmeligheder, som ligeså stille udvikler sig mere og mere indtil man kan mærke det løber koldt ned af ryggen. På den måde minder den lidt om “The Gift” eller “Gone Girl”. Men nok en light-udgave af “Gone Girl”.

Vil jeg anbefale den?

‘A Simple Favor’ er lavet af Paul Feig, der er bedst kendt for sine komedier som ‘Bridesmaids’ og ‘Ghostbusters’ (den med damerne). I denne film har han forsøgt at skrue lidt ned for komikken. Den er stadig til stede, men ikke i så stort et omfang som før. Det er både godt og skidt, siden ‘Bridesmaids’ er hysterisk morsom, men ‘Ghostbusters’ falder lidt til jorden. I dette tilfælde fungere det omkring 50% af tiden.

Filmen holder primært ens interesse fanget med at afsløre flere og flere hemmeligheder om Emily og Stephanie, men mest om Emily. Siden Stephanie (som seeren) ikke kender hemmelighederne og det er hende vi følger mens hun finder sporene, føler man sig ikke tilsidesat eller fordummet. Man får informationerne på samme tid som Stephanie og vi får tid nok til at opdage forbindelsen, inden der bliver sat ord på dem. Det kan jeg godt lide. Men fordi der er en snert af komik bliver det aldrig lige så koldt eller spændende som i “Gone Girl”. 

Anna Kendrick i 'A Simple Favor'.
Copyright: Lionsgate
Blake Lively i 'A Simple Favor'.
Copyright: Lionsgate

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmens visuelle udtryk er meget pænt og i meget klare farver. Begge kvinders garderober er perfekte i hvert deres udtryk. Anna Kendricks udtryk er en fejlfri overskudsmor i pænt og ordentligt tøj, i klare farver. Tøjet bliver dog mørkere og mørkere jo mere filmen udvikler sig. Blake Lively’s karakter der er problemknuser hos et stort modefirma, spankulere rundt i lækre suits og tårnhøje stiletter. Begge skuespillerinder ser forrygende ud. Og begge to komplementerer hinanden godt. De har god kemi med hinanden og man kan mærke de har haft det sjovt under indspilningen. 

A Simple Favor - kan ses på Viaplay
Kort fortalt
Filmen minder lidt om en light-udgave af "Gone Girl", der aldrig bliver nær så dyster. Men trangen til at få alle hemmeligheder afsløret er stærk, og filmen fodrer os med små bidder hen over handlingen. Humoren derimod lander kun omkring halvdelen af gangene, hverken rigtig godt, eller rigtig skidt. 
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
4