Copyright: 20TH CENTURY FOX
Copyright: 20th Century Fox

Filmanmeldelse: Alita: Battle Angel

Din bedømmelse0 stemmer
3

Går du ligesom resten af verden og venter på, at Avatar 2 endelig får premiere efter års ventetid, så kan du nyde ventetiden med en ny film af James Cameron i samarbejde med Robert Rodriguez.

Hvad handler den om?

Året er 2563, og verden er helt forandret. Efter en stor krig er jorden blevet et dystopisk samfund, hvor der oppe i skyerne befinder sig en “sky-by”, hvor alle de rige og privilegerede folk bor. Til tider dumper der skrot ned fra sky-byen, som folkene på jorden er på jagt efter. Dr. Dyson Ido finder noget yderst sjældent, nemlig en cyborg pige, som han reparerer. For at fikse hende giver han hende en ny krop og navnet Alita. Desværre husker hun intet fra sin fortid, da hun vågner. Igennem filmen kæmper hun for at finde ud, af hvem hun er, og samtidig bringer sig selv og sine kære i fare.

“Alita: Battle Angel” er en Sci-fi film fyldt med action med et stjernespækket cast med blandt andet Mahershala Ali, Jennifer Connelly og Christoph Waltz. Den er baseret på en manga-serie, hvilket karakteren Alita tydeligt bærer præg af.

Filmanmeldelse af 'ALITA: BATTLE ANGEL' Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Copyright: 20th Century Fox

Vil jeg anbefale den?

Jeg er ikke den store seer af Sci-fi film, så jeg skulle lige ind i hele præmissen med, at folk rendte rundt med robotarme. Dog er det en forholdsvis simpel præmis, og filmens univers er relativ simpel, så man forstår ret hurtigt, hvad der foregår, og hvordan dette samfund fungerer. Dette er et stort plus. Dog så er de første tre kvarter af filmen ret kedelige, da der ikke rigtig sker noget. De er for lang tid om at etablere et plot, så Alita render bare lidt rundt. Plottet er uden tvivl filmens værste del, da det føles som om, der ikke rigtig er noget. Der er ikke nok guf i historien til at kunne holde en interesseret i de to timer, som filmen varede. Selvom der var meget action, hvilket var rigtig godt og flot lavet, så sneglede historien sig frem. Dermed er det filmens visuelle side, der redder den. Når James Cameron har været inde over filmen, så forventer man en hvis kvalitet. Han leverer helt klart varen her. Den er vanvittig flot lavet, og alt ser meget realistisk ud. Action-scenerne er et langt adrenalinrus, og yderst underholdende. Selve Alita er den eneste karakter, der er fuldt ud lavet af CGI, selvom skuespillerinden Rosa Salazar godt nok har lagt krop til, hvilket også er tydeligt at se. Det gør dog ikke noget, da hun er en cyborg og derfor ser anderledes ud end de andre. Hun er en cool bad-ass karakter, der står op for sig selv. Det kan jeg rigtig godt lidt. De andre karakterer er dog meget neutrale og kedelige. Ret stereotype, desværre. Skuespillet er heller ikke på det niveau, som man bør forvente af så gode skuespillere. Hverken Mahershala Ali eller Jennifer Connelly skinner igennem, og de ligner lidt nogen, der ikke rigtig har lyst til at være der.

Alt i alt er det en adrenanlinpumpende sci-fi der er fantastisk lavet, men desværre hverken har et godt plot eller skuespil.

“Alita: Battle Angel” er ude som digitalt køb d. 29. juli og på VOD, DVD, Blu-ray, 4K UHD & 4K UHD Steelbook d. 19 august. 

Copyright: 20TH CENTURY FOX
Kort fortalt
"Alita: Battle Angel" er en visuel flot film, der er enhver Sci-Fi fans drøm. Desværre er plottet kedeligt og skuespillet middelmådigt.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
3