Edgar Ramírez, Michael C. Pitt, og Anna Brewster i 'The Last Days of American Crime' Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix

Filmanmeldelse: The Last Days of American Crime

Din bedømmelse0 stemmer
1

Fredag den 5. Maj dukkede filmen ’Last Days of American Crime’ op på Netflix. Ved første øjekast lignede det en lunken Netflix film, og mine forventninger var heller ikke høje, efter jeg så traileren.

Hvad handler den om?

I et dystopisk USA beslutter regeringen at sætte en stopper for kriminalitet en gang for alle. De planlægger at udsende et signal, kendt som API, der stopper folk i bevidst at begå en forbrydelse. Bankrøveren Graham Bricke (Edgar Ramírez), der lige har mistet sin bror, bliver kontaktet af gangsteren Kevin Cash (Michael C. Pitt). Han foreslår at de, sammen med sin forlovede, Shelby Dupree (Anna Brewster), laver det allersidste røveri i Amerikas historie. Men da fejder mellem trioen og den kriminelle undergrund blusser op, bliver røveriet pludseligt langt mere kompliceret.

Edgar Ramírez, Michael C. Pitt, og Anna Brewster i 'The Last Days of American Crime' Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: MarcosCruz/NETFLIX © 2020

’The Last Days of American Crime’ er en science fiction action-film instrueret af Olivier Megaton. Den er baseret på en tegneserie, og kan minde lidt om Leigh Whannells ’Upgrade’ i dens nøgterne måde at fremstille et fremtidigt USA. Mens udførslen, skuespillet og trekantsdramaet minder dig om ’The Room’.

 

Kan jeg anbefale den?

Nej.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor meget jeg ikke kan anbefale den.

Det første der skær dig i øjnene, er hvor dårligt skuespillet er. Replikkerne er ekstremt cliché, og foruden at understrege, hvor ”Rå” og ”Badass” karaktererne er, har de ingen substans. Det er mest til syne i Edgar Ramírez’ rolle som Bricke, hvis ansigt enten er udtryksløst eller skulende. De fleste karakterer følger den samme model, med undtagelse af Michael C. Pitts karakter Kevin Cash. En karakter der er så påtaget excentrisk, at jeg bedst kan beskrive ham som en science fiction Tommy Wiseau.

Det manglende skuespil kommer også til syne i romancen mellem Bricke og Shelby. Jeg har set mere kemi mellem to stykker pap, og det virker til, at de kun er interesseret i hinanden, fordi det har manuskriptet sagt. Hvilket gør, at du ikke køber visse handlingsgrundlag senere i filmen.

Der er også utroligt få kvindelige roller involveret. De få kvindelige roller der er, bliver hurtigt sexualiseret af filmen. Det er nogle scener hvor det er meget åbenlyst, og andre hvor der bliver hintet til det.

Michael C. Pitt i 'The Last Days of American Crime' Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: MarcosCruz/NETFLIX © 2020

Actionscenerne er også noget rod. Om det er en nævekamp mellem to karakterer, eller en biljagt gennem gaderne, så er de skudt og klippet, så du har svært ved at holde styr på, hvor hvem er, og hvad de gør mod hvem. Selvet røveriet, som vores trio har planlagt, er mildest talt sløjt. Det finder sted alt for sent i filmen, når du tænker på, at det er det, vi bliver lovet fra starten. Med lidt god vilje er det et groft planlagt røveri, men realistisk set er det et par gutter, der skyder sig vej til pengene på et belejligt tidspunkt.

Fysikkens love må også bøje sig i støvet for manuskriptet her. For sikkerhedsporte, vejspærringer, og sikrede egetræsdøre bliver hurtigt til pap i det øjeblik, det er belejligt for historien – På samme måde som at brændfarlige diesel-dampe ikke er ting, fordi vores hovedperson skal lege med en tændt cigar.

Edgar Ramírez i Edgar Ramírez, Michael C. Pitt, og Anna Brewster i 'The Last Days of American Crime' Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: MarcosCruz/NETFLIX © 2020

Hvis du, efter at have læst det ovenstående, tænker at det nok er et fejslagent passions-projekt på halvanden time, så tager du fejl. Filmen varer to og en halv time, og det er tid, du smider direkte ud af vinduet, hvis du beslutter dig for at se den – medmindre du sidder og griner af den med dine venner.

Jeg forstår ikke at Netflix besluttede sig for at udgive ’The Last Days of American Crime’.

'The Last Days of American Crime' kan streames på Netflix fra d. 5. Juni
Kort fortalt
’The Last Days of American Crime’ er hidtil den værste film jeg har set i år. Med dårligt skuespil, og sjuskede actionscener, er det to og en halv time, der kunne være bedre brugt på noget andet. Mine forventnigner til filmen var ikke høje, og den formåede stadig at være skuffende.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
1