Anmeldelse af "Mare of Easttown" på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Serieanmeldelse: Mare of Easttown

LÆSERNES BEDØMMELSE5 stemmer
4

Selveste Kate Winslet har hovedrollen i HBO Nordics nye mordmysterie. Med dens stjernespækkede cast kan den så løfte sig til sit potentiale?

Anmeldelsen af baseret ud fra de første fem episoder af serien.

Hvad handler den om?

Kriminalbetjenten Mare har nok problemer på hjemmefronten, men alligevel bliver det hende, der skal stå med det store ansvar for at opklare en mordsag. For et år siden forsvandt en teenagepige på mystisk vis, og nu er en anden fundet død. Det er op til Mare at forbinde sagerne og finde morderen, men med den halve del af byen, der er vrede på hende over diverse ting, bliver det ikke en nem opgave.

Kan jeg anbefale den?

Jeg blev ret begejstret, da jeg så, at Kate Winslet skulle være med i en serie. Som fan af hende er det ikke så tit, at vi ser hende på skærmen længere, så en serie med 7 episoder var noget af en positiv overraskelse. Og det er også klart Winslet, der er trækplasteret for denne serie. Traileren viser en meget søvnig og typisk mordmysterie, ikke noget ud over det sædvanlige.

Anmeldelse af "Mare of Easttown" på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Så mine forventninger til seriens plot var faktisk ikke så høje, men den overraskende mig positivt. Selvom serien rent visuelt er virkelig kedelig, og den ikke ligefrem gør det helt store indtryk på hverken musik- eller billedfronten, så fungerer det rigtig godt. For den lille by i Pennsylvania er kedelig og grå, og alle kender hinandens hemmeligheder og snakker i krogene. Det er det, der får seeren til at indse, hvor meget der er på spil. Hvor svært det må være at opklare et mord i en lille by, som man har så stor tilknytning til selv.

Man skal lige ind i serien, der godt kan virke en smule til den kedelige side først samtidig med, at det kan være lidt svært at finde rundt i familierelationerne. Men når man har fået det må plads, er det en spændende krimi med en masse interessante karakterer. Mare er måske ikke guds bedste barn, men hun er kompleks og interessant. Det samme gælder resten af persongalleriet, der tæller præster, en ung mor med mere.

Anmeldelse af "Mare of Easttown" på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Der hvor serien halter lidt er, når den vil lidt for meget på én gang. Seriens hovedfokus er Mares privatliv og mordsagen, men alligevel bliver der lige smidt en ung pige, der på mystisk vis forsvandt ind i mikset. Det er unødvendigt, og ikke så interessant. Derudover er der selvfølgelig også lidt romantik, der er meget hyggeligt, da Winslet og Guy Pearce har en fin kemi, men det tilføjer ikke så meget spændende til resten af plottet.

Winslet gør det virkelig godt som Mare, og jeg vil slet ikke have noget imod at se hende i flere serier i fremtiden. Hun er altid fremragende i alt hun er med i, og dette er ikke en undtagelse. Derudover skal Evan Peters nævnes, som var ret sjov at se som en pæn, ung høflig kriminalbetjent, noget anderledes end mange af hans andre roller. Solidt skuespil fra alle skuespillerne.

"Mare of Easttown" kan ses på HBO Nordic fra d. 19. april 2021d.
Kort fortalt
"Mare of Easttown" er måske kedelig på billedsiden, men plottet og skuespillet er langt fra kedeligt. Det er et interessant mordmysterie ledt af Winslet, men til tider vil den dog desværre lidt for meget.
LÆSERNES BEDØMMELSE5 stemmer
4