'White Lines' med Laura Haddock og Nuno Lopes. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: Des Willie/ Netflix

Serieanmeldelse: White Lines

Din bedømmelse4 stemmer
4

Endnu en original serie fra Netflix ankom den 15. Maj. Den så umiddelbart ud til, at være et desperat forsøg på at finde på noget nyt, som i sidste ende ville skuffe mig.

Men jeg tog fejl.

 

Hvad handler den om?

Axel Collins (Tom Rhys Harries) lig bliver fundet 20 år efter, han forsvandt fra Ibizas DJ scene. Axels søster, Zoe (Laura Haddock) drager derfor til den famøse fest-ø, for at finde ud af, hvad der skete med Axel den gang for 20 år siden. Her løber hun ind i et bredt karaktergalleri af gamle- og nye venner som kendte Axel. Heriblandt den 44 årige DJ Marcus (Daniel Mays), som prøver sit begrænsede held med at smugle- og pushe stoffer, mens han deler to døtre med sin eks-kone.

Samtidig skaber nyheden om Axel røre i Calafat familien, der prøver at udvide deres forretning med natklubber til en forretning med casioner. Patriarken Andreau Calafat (Pedro Casablanc) mistænker nogen i familien for at stå bag Axels skæbne. Han beder derfor den pålidelige dørmand Boxer (Nuno Lopes) om at undersøge sagen.

Skæbnen vil det selvfølgelig at Zoe og Boxer slår pjalterne sammen i et umage partnerskab for at finde sandheden om Axel.

'White Lines' med Laura Haddock. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: Des Willie/ Netflix

’White Lines’ er et krimi-drama, der virker til at være barn af Netflix’ forkærlighed for spansktalende gangstere, og britisk retro-æstetik. Den kan til tider minde om Netflix Serien ’Safe’ fra 2018, med dens gradvise udpakning af mysteriet, og en spansk Guy Ritchie film i dens række af et-uheld-fører-til-et-andet begivenheder.

 

 

Kan jeg anbefale den?

Ja, men du skal lige gennem første afsnit. Der sker nemlig ikke super meget der, ud over en præsentation af de forskellige karakterer og hvilket forhold de umiddelbart havde til Axel. Men efter det tager det fart, og udvikler sig til em gribende mordgåde, dekoreret i blod, bar hud og stoffer.

Seriens styrke ligger i dens evne til at eskalere stridighederne mellem de forskellige parter i samme tempo, som Zoe lærer mere om hendes brors forsvinden. Det bidrager til et spændende narrativ, hvor du ikke kan lade være med at tænke på, hvad der mon sker. Især stridighederne i- og omkring familien Calafat bliver gradvist mere og mere intense, som handlingen skrider frem.

Spillet mellem Zoe og Boxer er også en fornøjelse at være vidne til. Nuno Lopes’ portrættering af den elskværdige dørmand fortjener ros, for han stjæler hver eneste scene han er med i og trækker den op på et højere niveau. For eksempel kan du ikke undgå, at trække på smilebåndet, når han næsten charmerende benytter sig af ’moderat fysisk pres’ for at opnå sine mål

'White Lines' med Nuno Lopes. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: Nick Wall/ Netflix

 

Serien foregår i og omkring natklubs miljøet på Ibiza, der låner historien en energisk tone, der sørger for at den ikke er alt for tung og dyster. Miljøet bløder også ind i ’White Lines’ humor. Det er dog en dejlig syg form for humor, der dukker op sjældent- og subtilt nok til, du bliver overrasket – som f.eks. da Marcus’ hunde får fingre i den kokain, han skjuler.

’White Lines’ er selvfølgelig ikke helt fejlfri, og der er nogle kameler du skal sluge. En af dem er Zoes samtaler med sin terapeut, som fungerer som en klodset måde, at forklare dig subteksten i de ting du ser.  Foruden det optræder hendes bror Axel jævnligt, enten i de mange flashbacks der optræder gennem filmen, eller som hallucination. Her var det nok meningen, at han skulle fremstå som en charmerende ung rod – men ender med, at virke som en innerverende selvfed ung mand.

 

'White Lines' med Danny Mays. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Photo: Netflix.
'White Lines' kan ses på Netflix fra d. 15. Maj
Kort fortalt
‘White Lines’ er et interessant mysterie om den afdøde DJ Axel Collins, der tager dig med i kulissen på Ibizas natklub miljø. Serien er subtilt humoristisk, spændende og gribende med gode præstationer.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse4 stemmer
4