'The Flight Attendant' anmeldelse på filmpuls.dk
HBO Max

Serieanmeldelse: The Flight Attendant

LÆSERNES BEDØMMELSE2 stemmer
3

Savner du at rejse? Så tag med Kaley Cuoco i luften i HBO’s nye thriller-komedie serie, der dog aldrig rigtig tager genren til nye højder.

Hvad handler den om?

‘The Flight Attendant’ følger den unge stewardesse ved navn Cassie. Hun nyder det gode liv med luksushoteller betalt af arbejdet, hun arbejder sammen med sin bedste veninde og har en fyr i hver storby. Det hele går dog galt, da hun i fuldskab vælger at gå i seng med en fremmed mand Alex, og da hun vågner, ligger han død ved siden af hende.

Cassie flygter i panik men opdager, at hun nu potentielt er hovedmistænkt i en mordsag. Det er nu op til hende selv at løse mysteriet, så hun kan rense sit navn.

Anmeldelsen er baseret på de første fire episoder af serien.

Anmeldelse af 'The Flight Attendant' på filmpuls.dk
HBO MAX

Vil jeg anbefale den?

Serien gør det bedst i dens brug af one-liners og humor. Den har bestemt sine sjove øjeblikke især i hendes samtaler med broren. Men det er aldrig rigtig sjovt, hvilket nok hænger sammen med at det også er en thriller.

Dog når den aldrig rigtig på thrillerniveauet, og det er i stedet for en halvfarlig handling, hvor man ikke bliver særlig interesseret i hverken Alex’s død eller Cassies jagt efter morderen. Selvom der tydeligvis er meget på spil for Cassie, bliver tempoet aldrig rigtig højt. Det hele går lidt langsomt og er antiklimatisk. Der var mange muligheder for virkelig at bygge en fed scene op, men det er som om, at de er stoppet halvvejs.

Cassie er en sjov karakter, og jeg er vild med, at man følger en stewardesse. Normalt følger man typisk piloter, så det var virkelig interessant at se jobbet i luften fra stewardessernes perspektiv. Jeg er dog ikke fan af Kaley Cuocos skuespil, der virker en anelse for dramatisk.

Anmeldelse af 'The Flight Attendant' på Filmpuls.dk
HBO MAX

Serien prøver tydeligvis at skille sig ud rent stilistisk, da den blandt andet gør brug af split screen, hvor skræmen deles op i 2-3 billeder. Dette fungerer ikke ifølge mig, da det ser rodet ud og en krydsklip vil have fungeret meget bedre, men dette er en smagssag, og de har i det mindste holdt stilen hele sæsonen igennem.

Cassie fantaserer tit, at hun snakker med en død Alex, hvilket til tider er meget sjovt men typisk ret “on-the-nose”, hvor de egentlig bare opremser alle de clues, som de har indsamlet, så de er sikre på at publikum er med. Dog er flashbacks til Cassies aften med Alex ret spændende, da man bliver fodret bid for bid med information, og det er dette, der driver en til at se videre.

'The Flight Attendant' har premiere på HBO Nordic d. 26. november
Kort fortalt
'The Flight Attendant' er en hyggelig thriller, der holder en underholdt i et stykke tid, men baseret på de første fire episoder, vi fik til rådighed, når den aldrig helt dens potentiale.
LÆSERNES BEDØMMELSE2 stemmer
3